Što je čarolija na brdu, gdje je nono Mraz i fanTARstična Nova?

Počelo je najljepše doba godine, blagdanski ugođaj prevladava u svim gradovima Istre, a Ibogat i zanimljiv program obiteljskih predstava božićne tematike najavljen je u četiri destinacije: Motovunu, Poreču, Taru i Puli.

Ovog prosinca, na repertoaru Istra Inspirita zaduženog za kultuno doživljajni turizam još je jedan novitet. Uspješna suradnja s Turističkom zajednicom Općine Motovun nastavlja se kroz izvedbu Najljepša božićna priča: Dječak iz Nazaretha, koja se održava u sklopu adventskog programa Čarolija na brdu u Motovunu.

Vremeplov Istra Inspirita posjetitelje vodi u vrijeme kad se dogodilo najveće božićno čudo, rođenje dječaka Jeshua, ili kao ga mi nazivamo – Isus. No, malo ljudi zna pravu priču o dječaku koji je spasio svijet od zla. Zato uputite se na putovanje u daleku prošlost i otkrijte povijesnu stranu ovog velikog događaja.

Saznat ćete tko je bila Marija, kako je Isus preživio okrutni plan zlog kralja Heroda te koje je bilo obećanje Sveta tri kralja. Ovaj interpretativni doživljaj Istra Inspirita najavljen je za 18.12. s početkom u 16:30 sati u Božićnom vrtu gradića na brdu.

Istra Inspirit ove zime, ponovno vodi vas i u Tar, gdje ćete moći uživati u zabavnom programu AdventTorre – Tarska božićna bajka, koja se održava druge godine zaredom, 22. prosinca s početkom u 17 sati. Božićna interaktivna šetnja “Gdje je nono Mraz?” savršena je kombinacija edukativnog i interaktivnog doživljaja u kojoj posjetitelji dobivaju ulogu detektiva.

Uoči Božića, nestao je nono Mraz, a njegov sob Rudolf i mudar Libar povest će vas na avanturu kroz Tara u potrazi za nona Mraza, kako bi stigao na vrijeme djeci podijeliti poklone.

U sklopu programa, održat će se i božićna predstava za djecu “Božićne nevolje patuljka Pina”.  Jelen Milo i patuljak Pino su vjerni pomoćnici djeda Mraza, koji punom parom zamataju djeci predivne božićne poklone. Ali netko noću radi nered, otvara poklone, jede slatkiše. Tko sabotira naše junake i hoće li Milo i Pino uspjeti spasiti poklone? Razveselite svoje najmlađe uz ovu božićnu priču Istra Inspirita, prepunu neizvjesnosti i zabavnih trenutaka naših junaka.

Dio božićne čarolije Istra Inspirita ove godine možete doživjeti i na ulicama grada Poreča, uz predstavu za djecu “Božićne nevolje patuljka Pina” koja će se održati 16. prosinca s početkom u 18 sati i interaktivnu šetnju “Gdje je nono Mraz?“” koja će održati 23. prosinca s početkom u 18 sati.

Režiju i scenarij svih Istra Inspirit doživljaja potpisuje akademski glumac i redatelj Frano Novljan. Kako bi lijepo ispratili 2022. godinu, 31. prosinca predlažemo Tar i doček nove godine uz novi doživljaj FanTARstična Nova godina – novogodišnja proslava za najmlađe započet će u 11 sati, a uslijedit će zabavni program uz animaciju, balone i glazbu i par iznenađenja za najbolji doček u podne.

Božićne predstave Istra Inspirita održat će se i u Puli, u sklopu programa Advent u Puli. Više informacija o termina i mjesta održavanja, moći ćete saznati uskoro putem društvenih mreža Istra Inspirita.

Fotografije i izvor: Istra Inspirit

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.