Istra osvojila posebnu nagradu Lonely Planet-a

Istra je od strane Lonely Planet-a prvi puta otkrivena još prije deset godina. Tada ju je ovaj planetarno popularni vodič za putovanja predstavio kao jednu od deset najzanimljivijih regija na svijetu. U nizu atraktivnih naslova koji su slijedili tijekom godina, Istra je 2019. ovjenčana i titulom “Deset najboljih europskih destinacija”. Najnovija nagrada “Best in Travel” Istri je pripala prema glasovima čitatelja.

Prestižne nagrade Lonely Planet dodjeljuje destinacijama širom svijeta već niz godina. Rezultat su uredničkog odabira kreiranog na osnovu prijedloga brojnih eminentnih autora ovog vodiča. Izbor čitatelja “Reader’s Choice Award” zasnovan je isključivo na glasovima korisnika na mrežnim stranicama Lonely Planet-a. Uz to, nagrade prema izboru urednika za 2021. godinu dodijeljene su u čak 30 kategorija, dok su prema izboru publike proglašene samo tri kategorije. Toronto je tako ponio titulu kao destinacija različitosti, japanska Wakayama održivosti, a Istra kao destinacija zajednice – Reader’s Choice Award for Community.

Istra nagrađena od strane publike Lonely Planet-a

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naime, koncem prošle godine, urednici su uputili poziv svojoj publici, odnosno zajednici Lonely Planet-a. Od nje su željeli nominacije odredišta za koja smatraju kako uspješno usmjeravaju turizam kao pokretačku snagu na polju održivosti, zajednice i raznolikosti. U godini koju je obilježila pandemija, koja je radikalno utjecala na domenu putovanja, a turizam doživio najveći pad, nagrade Lonely Planet-a doživjele su značajnu preobrazbu. I dok Best in Travel uobičajeno slavi zemlje, regije i gradove, u ovogodišnjem izdanju zasjale su neke nove nagrade.

“Ljudi koji ovdje žive iskreni su i gostoljubivi”, “Istra nudi autentična i nezaboravna iskustva … od kojih svaka vraća lokalnim zajednicama”, navodili su čitatelji Lonely Planet-a u svojim preporukama. Na taj su način ukazali na brojne doživljaje posebno na polju aktivnog turizma i gourmet ponude.

Iako je ovo prva nagrada u novoj kalendarskoj godini, podsjetimo nije i jedina za 2021. Naime, Istra je krajem prošle godine šesti puta zaredom proglašena za najbolju maslinarsku regiju na svijetu prema vodiču Flos Olei za 2021 godinu.

Izvor: Istra.hr
Naslovna fotografija: Facebook Grad Pazin

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije