U Centru Med dvemi vodami doznajte što je kamišibaj i tko su sova Kuku i vuk Vukonja

spot_img

Med dvemi vodami – Centar za posjetitelje Križovec svake subote do 23. ožujka bit će mjesto održavanja kamišibaj igrokaza.

Igrokaz vas vodi u šumu Murščak gdje žive sova Kuku i vuk Vukonja. Priča je prilagođena najmlađima, ali je zanimljiva i onim najstarijima. Izvedbe su u dva termina točnije u 11 i 16 sati, a predstava je za sve posjetitelje besplatna.

Kamišibaj (kamishibai) je umjetnost pripovijedanja uz pomoć slika na maloj drvenoj pozornici odnosno spaja sliku i riječ. Sastoji se od riječi kami što znači papir i šibaj (shibai) što znači kazalište, a još ga nazivaju i papirnatim kazalištem.

Med dvemi vodami – između Mure i Drave

Centar Med dvemi vodami poziva vas ne kamišibaj igrokaze, ali i na istraživanje njegovog postava koji daje odgovore na brojna pitanja o suživotu čovjeka i prirode na prostoru med dvemi vodami.

kamišibaj med dvemi vodami
Izvor fotografije: Centar za posjetitelje Med dvemi vodami

Centar u Križovcu smješten je u nekadašnjoj nadlugari grofa Feštetića i na samom ulazu nalaze se fotografije i povijesni podaci s kraja 19. stoljeća. Osim o povijesti lugara u Centru je veliki naglasak na zaštićeno područje u Međimurskoj županiji i govori se o Regionalnom parku Mura-Drava koji se proteže od Međimurja sve do Kopačkog Rita.

///Med dvemi vodami – turistička priča Međimurja

U prizemlju Centra dvije su moderno opremljene galerije sa stalnim interpretacijskim postavom i suvenirnicom te ulaznim info pultom. U okolišu Centra nalazi se interpretacijska brvnara Moj hrast Adam u kojoj možete vidjeti čak i impozantan primjerak stršljenovog gnijezda. Ispred Centra nalazi se suvremeno tematsko igralište nazvano Rječica zbog svog zanimljvog oblika i uređenja.

brvnara adam
Brvnara Adam, izvor: Centar za posjetitelje Med dvemi vodami

Muzeološki dragulj Centra za posjetitelje Med dvemi vodami prožet je ljubavlju prema međimurskoj prirodnoj baštini i potrebom očuvanja zavičajne prirode.

///Postanite mlinar na jedan dan u Međimurju

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.