Turistička priča Međimurja: Med dvemi vodami

Što je mrtvica, ima li Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste, tek su dio zanimljivosti koje interpretira Centar za posjetitelje Med dvemi vodami i koji daje odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja o suživotu čovjeka i prirode na prostoru med dvemi vodami.

Centar je smješten u nekadašnjoj nadlugari grofa Feštetića i na samom ulazu nalaze se fotografije i povijesni podaci s kraja 19. stoljeća. Osim o povijesti lugara u Centru je veliki naglasak na zaštićeno područje u Međimurskoj županiji i govori se o Regionalnom parku Mura-Drava koji se proteže od Međimurja sve do Kopačkog Rita”, objasnila nam je Mihaela Mesarić čuvarica prirode i interpretatorica koja nas je provela kroz Centar i upoznala sa ljepotama Međimurja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami koji, u sklopu Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurska priroda, djeluje tek nešto više od dva mjeseca nalazi se na krajnjem sjeveru Republike Hrvatske u naselju Križovec, koje upravno pripada gradu Mursko Središće. Muzeološki dragulj Centra za posjetitelje Med dvemi vodami prožet je ljubavlju prema međimurskoj prirodnoj baštini i potrebom očuvanja zavičajne prirode.

Prošećite zajedno s nama kroz Centar za posjetitelje Med dvemi vodami, doznajte zanimljive i fascinantne priče, koje nam je ispričala interpetatorica Mihaela Mesarić čuvarica prirode i interpretatorica.

Mihaela Mesarić čuvar prirode interpretator priča nam priču Med dvemi vodami

Objavljuje Turističke priče u Subota, 29. kolovoza 2020.

U prizemlju Centra dvije su moderno opremljene galerije sa stalnim interpretacijskim postavom i suvenirnicom te ulaznim info pultom. U okolišu Centra nalazi se interpretacijska brvnara Moj hrast Adam u kojoj možete vidjeti čak i impozantan primjerak stršljenovog gnijezda, a ispred Centra nalazi se suvremeno tematsko igralište nazvano Rječica zbog svog zanimljvog oblika i uređenja.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.