Istražujemo Međimurje: Top atrakcije najmanje županije koja uvijek daje više

Za vas smo izvukli top-lokacije koje morate posjetiti i iskusiti kad dođete u Međimurje i zbog kojih se mi definitivno opet vraćamo ovdje.

Prošla su vremena kad su sunce i more bili jedni kriterij za odabir destinacije za odmor. Moderni turist traži lokaciju s cjelovitom ponudom u koju mu se isplati investirati novac i vrijeme. Mnogi su zato počeli izbjegavati popularna odredišta s masovnim turizmom. Umjesto toga radije će izabrati destinaciju gdje će dobiti personalizirani i intimniji pristup.

Upravo smo zbog toga za naše vikend-putovanje izabrali Međimurje. Ova najmanja hrvatska županija iz godine u godinu opravdava titulu najuspješnije kontinentalne turističke destinacije i podiže letvicu izvrsnosti na svim područjima. Njihov uspjeh leži i u činjenici da  svoju turističku priču grade na očuvanju lokalnog identiteta i običaja uz jačanje autohtone ponude.

Svake godine nude odlične turističke priče i motive dolaska, a ove su godine lansirali kampanju Međimurje daje više. Naime, Međimurska županija nudi više od 100 besplatnih doživljaja za sve posjetitelje, a oni uključuju vođene turističke ture, degustacije vrhunskih vina i hrane, ulaznice za posjete muzejima, adrenalinske avanture, korištenje e-bikea i još mnogo drugih aktivnosti.

Sve što trebate napraviti za svoj gratis doživljaj je potrošiti 250 kuna za koje dobijete kupon za aktivnosti iz ponude. Također, svi korisnici kupona ulaze u nagradnu igru kojom imaju šansu osvojiti vrijedne nagrade o čemu smo detaljno pisali OVDJE.

Ova ponuda itekako nas je zaintrigirala pa smo uzeli kamere i krenuli  na sjever Hrvatske istražiti ljepote i zanimljivosti ovoga kraja. U dva dana putovanja uvjerili smo se da Međimurje nudi baš sve. Od odmora u prirodi i gastro užitaka do adrenalinskih avantura, Međimurje ima ponešto za svakoga, a kako uživati poput pravog hedonista, pogledajte u videu.

Na kadrove iz videa rijetko tko može ostati ravnodušan, a za vas smo izvukli top-lokacije koje morate posjetiti i iskusiti kad dođete u Međimurje i zbog kojih se mi definitivno opet vraćamo ovdje.

Mlin na Muri

Dolazak na stari mlin izgleda poput ulaska u bajku. Čitav ambijent je kao s razglednice, a nudi puno sadržaja. Od hrane, muzeja i labirinta ljubavi do šetnje kroz netaknutu prirodu, starog mlina i ribičke tradicije. Ovo mjesto predstavlja duh Međimurja u malom i sigurno je odlična polazna točka  vašeg putovanja.

Međimurska vinska cesta 

Međimurje se može pohvaliti i brojnim vrhunskim restoranima, a mi smo se, prolazeći poznatom vinskom cestom, zaustavili u Terbotz restoranu i nismo požalili. Pogled s terase je nevjerojatan, a sam doživljaj hrane i vina u tom ambijentu je neprocjenjiv. Ovaj obiteljski restoran nudi najbolje od domaće hrane i međimurskih specijaliteta, poput pretepene juhe, mesa ‘z tiblice, patke s mlincima i neizostavne međimurske gibanice. Uz hranu se nudi i najbolje od međimurskih vina, poput lokalnog favorita pušipela.

LiffeClass Terme sv. Martin

Ovim legendarnim toplicama ne treba reklama, ali svejedno ih želimo pohvaliti. Iako smo ovdje proveli samo jednu noć, u oazi relaksacije oduševili su nas suvremeno uređeni prostori, ljubazno osoblje, zanimljivi sadržaji, odlična wellness ponuda i izvrsna lokacija. Ovdje se sigurno vraćamo ljetnoj zabavi na vanjskim bazenima!

Ispiranje zlata na Dravi

Znate li da se zlato iz Drave smatra najčišćim prirodnim zlatom na svijetu? Međimurci imaju stoljetno iskustvo u ispiranju zlata, a danas kao turist u donjem Međimurju možete iskusiti ovaj stari i rijetki zanat uživajući u predivnim vizurama prirode koja vas okružuje. Možda se nećete obogatiti zlatom, ali ovo iskustvo jedinstveno je i nezaboravno.

Mađerkin breg

Mađerkin breg jedna je od najljepših lokacija u Hrvatskoj i bila bi prava šteta da ga nikad ne iskusite uživo. S ove točke pogled seže na čak četiri države: Sloveniju, Austriju, Mađarsku i Slovačku. Čar ovom mjestu daju i stepenasta polja te čarobna priroda pa nas ne čudi da je ovo omiljeno izletište sjevera Hrvatske na koje vinari pozivaju s GO! V Gorice!

Malo drugačiji muzeji

Ako želite vidjeti nešto unikatno, morate svratiti u međimursku Selnicu i tamošnji muzej oldtimera. Ova jedinstvena zbirka oduševit će svakog ljubitelja automobila, a sam vlasnik iz prve će vam ruke    opisati posvećenost i višegodišnji rad na kolekciji. Osim automobila i motora, muzej nudi i ostale stare predmete, poput alata, gramofona, radija i kinoprojektora. Uglavnom, odlično mjesto za pobuđivanje nostalgije ili znatiželje kod mlađih generacija.

Osim oldtimera, posjetili smo i novootvoreni Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu. Interaktivni sadržaji i zanimljiv postav educiraju posjetitelje o posebnostima prirode između Mure i Drave, a ovaj moderno opremljen interpretacijski centar na najbolji način slavi međimursku prirodnu baštinu i potrebu očuvanja prirode.

Adrenalinske avanture

Po dozu adrenalina otišli smo na dvije lokacije, popularni Accredo Centar i PG Geler. U Accredu smo isprobali zip-line i quadove, ali u ponudi imaju široku lepezu aktivnosti pa su idealna destinacija za team building ili zabavu s društvom. Ovdje možete isprobati paintball, ljudski stolni nogomet, stijenu za penjanje, gađanje zračnom puškom i još brojne druge stvari, a profesionalni i stručni zaposlenici cijelo se vrijeme brinu o vašoj zabavi i sigurnosti.

U PG Geleru testirali smo divovsku ljuljačku koja daje adrenalinski boost u najčišćem obliku. Ovaj adrenalinski park nudi još hrpu aktivnosti prilagođenih svim uzrastima, a sam park okružen je predivnom prirodom. U parku se još nalazi i kušaonica sira pa nakon doze akcije nudi odličnu relaksaciju.

Međimurje daje više!

Međimurje je možda naša najmanja županija, ali je zato bogata sadržajem. Ovdje vam zaista neće biti dosadno, bilo da dođete na ljeto ili “izvan sezone”. 

Ne propustite priliku i dođite u Međimurje jer ovdje dobijete više prirode, više adrenalina, više fine hrane i vrhunskih vina i više sigurnog odmora!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.