IZABRALI SMO 3 KULTNA KAFIĆA KOJA DOPRINOSE ČARIMA ZAGREBA

Možda ovo i nije uobičajena turistička priča, ali ima veze s turizmom jer u ovim kafićima je stvoreno stotine lijepih priča, uspomena i prijateljstava između “lokalaca” i turista. Ovo su neki od kafića za koje se zaista nadamo da će uspjeti prebroditi ovaj težak period i nastaviti pridonositi raznolikoj ponudi grada Zagreba. A s obzirom kako su danas napokon s radom počeli ugostiteljski objekti prisjetimo se onih kultnih koji su zanimljivi i turistima kojima je hrvatska metropola nezaobilazna ruta za dobar provod.

22 000 MILJA

U prolazu, skrivena od pogleda, ali ne i od dobrog provoda. Godina 2003. je jednima daleka prošlost, a drugima kao da je bilo jučer. Te godine Milja je izronila u Frankopanskoj ulici i od tada je česta destinacija studenata Dramske i Muzičke akademije, studenata s Pravnog fakulteta, mladih Zagrepčana i turista željnih dobre zabave. Ovaj kafić ime je dobio po romanu Julesa Vernea 22 000 milja pod morem i baš poput ovog poznatog književnog djela, Milja je svevremensko djelo u kojemu su već brojne generacije uživale u jutarnjem ispijanju kave ili večernjim druženjima u opuštenoj atmosferi i s puno dobre glazbe. Interijer odgovara imenu, prevladava pravi podmornički štih, a bogata ponuda raznih pića nikoga ne ostavlja žednog. Dobre svirke i spontani izlasci za pamćenje najbolje opisuju ovo već kultno mjesto grada. Zato se nadamo da ćemo uskoro s Miljom zaroniti u dobar provod.

Unusual Gin Garden

Relativno novo mjesto u Zagrebu koje svako proljeće zablista i pretvara svoju terasu u bajkoviti vrt koji iz godine u godinu postaje sve ljepši, zeleniji i veći. Kao što i samo ime kafića kaže, ovdje imate priliku uživati u najboljim kombinacijama gina i tonica, a uz pregršt prostranih stolova i mjesta za sjedenje, ima i jedno posebno – kućica na drvetu! Da, tako je. Bajkoviti prizor upotpunjen je genijalnom kućicom na drvetu gdje ćete se osjećati uzvišeno i posebno, baš kao prava princeza ili princ iz bajke. Na površini od 140 kvadrata često su organizirane degustacije, svirke i druga događanja. U vrlo kratko vrijeme postao je popularan među svim generacijama, a nerijetko je i must visit destinacija za turiste. Prekrasan i s puno neobičnih detalja, baš kao i Zagreb. Veselimo se Unusual Gin Gardenu!

Alcatraz

Svi znaju što se nalazi na Preradovićevoj 12. Kultno mjesto grada Zagreba budi u mnogima bezbroj uspomena, a neke od njegovih glavnih karakteristika su dobra glazba, još bolja ekipa i pristupačne cijene. Dobro znani interijer Alcatraza je sve, samo ne običan, elegantan i sterilan. Bezbroj naljepnica, posteri, urezana imena i poneka poruka na zidu stvaraju kolaž bezvremenskih priča. Ovo mjesto se ne može opisati, jednostavno ga treba doživjeti i prepustiti se dobroj zabavi. U Alcatrazu su svi osuđeni na dobar provod, a recenzije i osvrti turista govore da je i njima ovo mjesto poseban dio Zagreba.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.