Kreativnost nije otkazana – Izradite pompon uz pomoć videa iz Nacionalnog parka Krka

Ove godine smo naučili kako fizička udaljenost ne mora biti prepreka da se dobre priče nastave. Zato smo ih – uostalom, kao i cijeli život – „preselili“ onlineVrijedne i kreativne ruke djelatnica Nacionalnog parka Krka izradile su originalne božićne ukrase, zabilježivši cijeli proces kamerom kako biste se i sami u tome mogli okušati. Ove videouratke možete pronaći na društvenim mrežama Nacionalnog parka Krka, a mi vam prenosimo video kako izraditi pompon.

Seriju su započeli izradom pompona, poslije ćete imati priliku naučiti kako izraditi makrame bor, snjegovića od čarapa, anđela od papira, kukičanu pahuljicu za bor, otkrit će vam i tajni recept za vruću čokoladu kakvu pije sam Djed Božičnjak, a koji je otkrila njegova osobna vila kad je prije nekoliko godina u najvećoj tajnosti posjetila Nacionalni park „Krka“.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Iako su ove godine otkazane brojne zajedničke aktivnosti, nije otkazana kreativnost, kao što nije otkazano ni kvalitetno vrijeme s djecom. Reciklaža ne samo da nije otkazana, već je potrebnija nego ikada. – Svim radionicama koje smo proteklih godina održavali zajedničko je to da udahnjuju život odbačenim predmetima i materijalima dajući im novo ruho i novu svrhu. Nekako se u tome krije i istinski blagdanski duh, na koji u konzumerističkoj svakodnevici ponekad zaboravimo. Zato smo i snimili ove videovodiče, da vas motiviramo da kreirate vlastite ukrase, ali i uspomene, ističu u Nacionalnom parku Krka.

IZRADITE SAMI POMPON I OSTALE BOŽIĆNE UKRASE

Ova nas je godina podsjetila i na pomalo zaboravljenu vrijednost stvaranja vlastitim rukama, bilo da treba umijesiti kruh bilo sašiti masku. Iščekivanje Božića idealno je razdoblje da se podsjetimo na umijeće stvaranja i neke od starih, zaboravljenih tehnika poput makramea ili kukičanja.

Ne kupujući plastične ukrase i reciklirajući stare stvari, čuvamo i prirodu. A upravo njoj ove godine moramo biti istinski zahvalni što nas je prihvatila na svojim stazama što vode kroz šume, uz rijeke i mora i preko planina, kojima smo se u 2020. toliko puta zaputili u potrazi za svježim zrakom i rekreacijom, ali prije svega duhovnim mirom, koji nam je bio potreban. Slijedeći ove jednostavne upute za izradu božićnih ukrasa, otkrit ćete da i taj proces također donosi mir i veliko zadovoljstvo.

Video radionice izrade Božićnih ukrasa Nacionalnog parka Krka
- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.