Jesen na Lošinju u znaku aktivnosti na otvorenom

Brojnim posjetiteljima Lošinj je idealna ‘Outdoor’ destinacija upravo zbog svoje lječilišne klime, zraka prve kvalitete te više od 200 sunčanih dana godišnje. Utrke i događanja natjecateljskog duha, maratoni, lignjade, podvodni ribolov ili pak šetnje, planinarenje, trčanje i tenis na otvorenom, samo su neke od aktivnosti koje vas očekuju u najavi za jesen na Lošinju.

Nakon 11. Lošinjskog polumaratona u kojem je i ove godine sudjelovalo stotine velikih i malih natjecatelja, slijedi još jedna sportska poslastice za ljubitelje aktivnosti na otvorenom.

Cres & Lošinj Trail Weekend

Dvije utrke u dva dana na dva kvarnerska otoka zasigurno su dobar razlog zašto posjetiti Cres i Lošinj ove jeseni. Na Lošinju će se 29. listopada održati prva etapa, a dan nakon slijedi i u Cresu. Na utrci sastavljenoj od dviju zasebnih etapa s tri težinske kategorije već godinama više stotina natjecatelja okušava svoje vještine. Ista je osmišljena kako bi povezala i prikazala ljepote otoka i njegovih skrivenih kutaka i isturenih vrhova u stilu trail utrke. Natjecatelji prolaze najljepšim stazama arhipelaga, a skriveni dijelovi istih često osvanu na društvenim mrežama te ih tako otkrivaju mještanima i pratiteljima.

Osoršćica – idealan uspon za Svjetski dan pješačenja

Pridružite se, 9. listopada, obilježavanju Svjetskog dana pješačenja, ni manje ni više nego usponom na najvišu lošinjsku planinu- Osoršćicu. Krenite iz Nerezina, preko Svetog Mikule i Televrina do planinarskog doma (uspon traje otprilike 5 sati). Ovoj akciji pješačenja, u suradnji s Planinarskim društvom “Osoršćica”, uključuju se svi – stari i mladi. Na ovaj način promovira se zdrav način života, održavanje kondicije te briga o svom zdravlju.

39. Arbunada i Lignjada

U akvatoriju Lošinja, 30. rujna i 1. listopada 2022. održao se lov na arbune. Riječ je o starinskom načinu, lovu rukom iz barke, jedinom koji se kao takav zadržao na Jadranu, a da se tradicija ribarstva i pomorstva na zaboravi, već tradicionalno održat će se i Lignjada, od 17. do 20. studenog 2022.

Kup Lošinja – regata optimista

U lošinjskom akvatoriju od 4. do 6. studenog Jedriličarski klub Jugo i ove godine organizira jednu od 10 najvažnijih regata u Hrvatskoj za klasu Optimist iz čijih se rezultata izabiru najbolji mladi jedriličari za sastav reprezentacije. Riječ je o Kupu Lošinja – regati optimista.

Također, osim brojnih šetnica i planinarskih putova, zaigrajte tenis tijekom cijele godine na 26 zemljanih terena na otvorenom, a možda ćete se šećući lošinjskim stazama odlučiti isprobati vježbališta na otvorenome.        

Nakon aktivnog odmora slijedi i druga strana upoznavanja destinacije. Tako za ljubitelje kulture i umjetnosti Lošinjski muzej i Muzej Apoksiomena svoja vrata drže otvorenima. Izložba slika lošinjskog autora Antona Horvatovića i studijska izložba “Odgojni dom u Malom Lošinju-70. obljetnica” samo su dio izložba koje vas očekuju.

Ne zaboravite na Plavi svijet i Miomirisni otočki vrt, a ukoliko ste obožavatelj filma i filmske umjetnosti ne propustite ni APOX film festival od 4. do 11. listopada 2022. koji “živi” već 17 godina.

Vidimo se na Lošinju – vašoj ‘outdoor’ destinaciji!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.