Gastro manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri održava se od 1. do 24. listopada drugu godinu zaredom.
U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela Istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.
Jesenski menu sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni od
100,00 kn. U manifestaciju je uključeno pet ugostiteljskih objekata koji nude jesenske menije koji počivaju na lokalnim sezonskim namirnicama.
Prenosimo i popis menija ukoliko se nađete u Istri tijekom listopada:
- Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče, svinjski but u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, kolač od jabuke.
- Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): tajadele s bučom i gljivama, bucmasti praščić s gljivama, palačinke sa smokvom.
- Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa sa zapeštom i lardom, domaće kobasice na gradelama s dinstanom cukom, desert od palente u umaku od grožđa.
- Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice, suhi ombolo, špaleta, sir, pljukanci s vrganjima i pršutom, kolač.
- Pizzeria Peperone (Pazin): aperitiv po izboru, Peperone special pizza, kolač od sira sa smokvama.
Foto: TZ Središnje Istre
Organizatori ove gastro manifestcije koja ima za cilj jačanje gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone su Turistička zajednica središnje Istre, Agencija za ruralni Razvoj Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz podršku Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.