Jeste li upoznali vuka Krešu?

Najstariji i najveći Nacionalni park u Republici Hrvatskoj, Plitvička jezera, osim prirodnih ljepota poznatih cijelom svijetu, dom su velikog broja biljnih i životinjskih vrsta. Između ostalih, područje Nacionalnog parka Plitvička jezera kao dio životnog prostora koriste čak tri čopora vuka.

Jedan od pripadnika čopora Plješevica je i mladi vuk imena Krešo. Krešino kretanje djelatnici Parka prate već neko vrijeme, pa iako nevoljko, otkriva nam tajne iz svog i života svog čopora.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Praćenje i istraživanje vukova dio je znanstveno-istraživačkog projekta “Prostorna ekologija vukova na području NP Plitvička jezera”, a koji provodi Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s djelatnicima Parka. U okviru Projekta dobit će se nove spoznaje o kretanju, veličini životnog prostora jedinki i teritorija čopora, gustoći vukova, njihovoj aktivnosti i korištenju staništa.

Inače, vuk, medvjed i ris spadaju u skupinu velikih zvijeri i kao takvi nalaze se na vrhu hranidbene mreže, kao top predatori. Svojom prisutnošću govore nam kako je prostor na kojem se zadržavaju zdrav i bogat.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.