Kamp Velebit – doživite planinu i more u jednom danu

U malom selu Baške Oštarije na vrhu Velebita smjestio se Kamp Velebit. Na više od 900 metara nadmorske visine možete uživati u planinskim vrhovima, ali i u pogledu na Jadransko more, odnosno otoke.

Dobro cestovno povezan s ostatkom Hrvatske, Kamp Velebit svojim posjetiteljima nudi jedan novi doživljaj. Stare narodne tradicije inspiracija su za bajkovito uređenje kampa u kojem se nalazi i Crobbiton.

Radi se o malom naselju usred kampa kojeg čine zemunice. Svi ljubitelji Gospodara prstenova zasigurno neće propustiti prigodu za boravak u nastambama koje sliče onima u popularnom serijalu.

Jedinstvene kućice prekrivene travom nisu jedina atrakcija ovog kampa. Tijekom sezone ovdje se odvijaju brojna događanja i festivali, a nerijetko su mjesto na kojem gostuju i izviđački kampovi za djecu.

Još jedna posebnost Kampa Velebit je i okolina, jer se nalazi usred Parka prirode Velebit. Jedinstveno je to mjesto za doživjeti planinu i more u jednom danu. Sadržaja i mjesta za istraživanje u bližoj okolici ne nedostaje. Do mora će vas za samo 20 minuta dovesti panoramska cesta sa 927 metara nadmorske visine.

U blizini su dostupne brojne planinarske staze i penjališta, a na okolnim pašnjacima možete susresti pastire, ovce, konje i krave. Na samo 15 minuta hoda od kampa nalazi se Filipov kuk, idealno mjesto za ljubitelje penjanja.

Obitelj koja je domaćin kampa ugostit će vas raznim domaćim specijalitetima, a gostima su dostupne vanjska i unutarnja kuhinja, veliki roštilj i logorska vatra.

Izvor fotografije: Lika Destination

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.