Kamping doživljava novu mladost: Povratak prirodi i outdoor sadržaji hit među turistima

Kampiranje, boravak u prirodi i outdoor sadržaji u godinama pandemije postali su pravi hit. Trendovi u turizmu jasno pokazuju kako su upravo povratak prirodi i outdoor sadržaji najzanimljiviji. Održivi turizam tako je prioritet svake destinacije koja drži do sebe.

Kamping je zadnje dvije godine doživio svoju novu mladost, pa tako i ove godine, u kojoj kamping i dalje raste. Kamping doživljava svoju transformaciju kroz moderne i luksuzne mobilne kućice te glamping, a time se mijenja i profil gostiju.

Radi se o gostima koji su do sada bili u hotelima viših kategorija, a danas biraju isti komfor ali u prirodi na otvorenom. Mijenja se i broj noćenja u kamping turizmu te gosti u modernim kampovima ostaju 7 do 14 dana, a ne mjesec dana ili više kao klasični gosti kampinga. 

Kampovi su postali sve popularniji u cijeloj Europi i predstavljaju pravi bum, što dokazuju ne samo brojke noćenja u kampovima, nego i rekordne brojke u prodaji kamping opreme – kampera, kamp kućica, šatora – u svim značajnijim kamping zemljama.

Kampiranje odavno nije tek šator u borovoj šumi, a današnji kampovi privlače goste veće platežne moći. Bazeni, teretane, pa čak i mini zoo pronašli smo u kampu u Novalji na otoku Pagu. Glamping je ovdje posebno zanimljiv mladoj ekipi koja prati Festivalski program na popularnom Zrću, no kampovi su pri svega popularno odredište obitelji. Najviše gostiju u kamp Straško dolazi iz Njemačke, slijede Slovenci, Česi, Slovaci te Hrvati.

Kamp Straško ima knjižnicu, ali i mini farmu

Kamp Straško idealna je destinacija za obiteljski odmor, zabavu, rekreaciju i zasluženi mir od travnja pa sve do studenog. Smješten u Novalji u jedinoj prirodnoj šumi Paga nudi šetnje, hiking, bicikliranje, kajakarenje, odbojku na pijesku, ronjenje ili za one željne adrenalina penjanje na jednu od najljepših stijena na Mediteranu penjačku stijenu Stogaj.

U Kampu Straško može se pronaći sve od adrenalinskih do uobičajenih kamping sadržaja. U kampu čak i trava izgleda zelenije nego na ostatku otoka. Volite kamper ili šator, luksuzne mobilne kućice ili glamping ovdje ćete pronaći baš sve opcije za savršeni kamping doživljaj u jedinoj pravoj šumi na otoku Pagu pod stablima hrasta i masline.

Za ljubitelje hikinga tu je i Life on Mars trail za nezaboravnu šetnju pejzažima koji podsjećaju na sasvim drugi planet. Zato Pag i zovu mjesečevim otokom, a zašto Mars doznat ćete kada svoje hiking tenisice prošetate ovim krajolikom. Iz kampa ćete obalom lako doći do samog centra Novalje poznate ne samo po dobroj zabavi nego i po brojnim restoranima, ali i atraktivnim lokacijama.

Zaboravili ste ponijeti knjige za uživanje u ležaljci uz more, ne brinite ovdje imate čak i mini knjižnicu. Brinete se za kućnog ljubimca? Ovdje su dobro došli što dokazuje i park posebno za pse. Prekrasna plaža s brojnim animacijskim sadržajima, sportski centar, baby room, kids klub, pa čak i mini farma s lokalnim domaćim životinjama pružit će nezaboravan odmor kao vama, tako i vašim najmlađima.

Novalja je prepoznata kao privlačna outdoor destinacija, a upravo spoj kamping ponude povratak turista prirodi i trend porasta interesa za outdoor sadržaje čine Novalju idealnom destinacijom koja može pratiti nove navike i želje turista.

Kampovi su i ove godine prvi odabir turista, a smještaj se rezervira već od travnja. Sve navedeno potvrđuju i podaci Turističke zajednice grada Novalje. – Bilježimo 25 posto više noćenja u kampovima u odnosu na 2019. godinu i možemo reći da su nam ove godine kampovi doslovce eksplodirali po pitanju potražnje turista, ističe Marina Šćiran Rizner, direktorica Turističke zajednice Grada Novalje.

Fotografije: Kamp Straško

 

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.