Karlovačka Aquatika među prvima dobila nacionalnu oznaku sigurnosti

Među prvim atrakcijama u Hrvatskoj, Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac dobio je nacionalnu oznaku sigurnosti Safe stay in Croatia. Novi projekt predstavili su jučer Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica. Oznaka se dodjeljuje dionicima u turizmu koji potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Svjetskog vijeća za putovanja i turizam i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Inače, propisanim protokolima obuhvaćeno je više od 200.000 pružatelja usluga u turizmu i s turizmom povezanim djelatnostima. Postoji sedam kategorija dionika s dvadeset i pet pratećih potkategorija pružatelja usluga koji se mogu prijaviti za ovu oznaku.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Aquatika je podsjetimo uvela epidemiološke mjere još u travnju prošle godine, kada se ponovno otvorila nakon ograničenja rada zbog epidemije koronavirusa. Nakon toga dio svog poslovanja preselili su i na online platforme, pa su posjetitelji mogli uživati u prizorima iz jedinog slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj i putem interneta.

Sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika bilo je i još uvijek je na prvom mjestu. Rezultat toga je projekt Safe stay in Croatia, koji za cilj ima educirati i upoznati posjetitelje i dionike u turizmu s protokolima i mjerama koje se provode u Hrvatskoj na svim razinama turističkih djelatnosti.

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. 

Naslovna fotografija: Aquatika – veliki akvarij/ Denis Stošić

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.