Kreće 8. Baška Outdoor Festival – najuzbudljivije događanje na Krku

Ovog vikenda na Krku počinje osmo izdanje Baška Outdoor Festivala, manifestacije koja okuplja profesionalce i entuzijaste različitih sportova i aktivnosti na otvorenom, kako bi zajedno uživali u iskustvu jednog od najuzbudljivijih događanja otoka Krka.

Ovo najpopularnije izvansezonsko događanje privlači u Bašku brojne posjetitelje pa je tako vikend sredinom listopada (14.10. – 16.10.2022.) već tradicionalno rezerviran za uživanje u jesenskim čarima Baške i brojnim aktivnostima na otvorenom, popraćenim sjajnim druženjem outdoor sportaša i rekreativaca iz cijele Hrvatske, ali i regije.

Baška Outdoor Festival nudi uživanje u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanja na stijeni i ziplinea, sve uz posebne pogodnosti smještaja i brojne popratne sadržaje.

Program počinje u petak, 14. listopada, avanturom Zip & Fly, organiziranom u suradnji sa Zipline Edisonom. Svi će avanturisti tijekom petka, subote i nedjelje (uz prethodnu najavu) moći, po promotivnoj cijeni za vrijeme trajanja BOF-a, isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra! Vožnja života, u ukupnom trajanju od otprilike dva sata, s pogledom na Bašku, more i otok Prvić te prekrasan krševit krajolik jedinstven je doživljaj koji ne želite propustiti.

subotu, 15. listopada, svim posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nude se brojni izazovi, a najveći među njima možda je koju aktivnost odabrati. U natjecateljskom dijelu za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira 6. izdanje sada već legendarnog Krk’n’Roll MTB Maratona (e-bike i mtb), s tri pomno pripremljene staze različitih duljina, 70, 46 i 27 km, namijenjene ženama i muškarcima.

Ljubitelje traila također čeka poslastica, 12. izdanje prve hrvatske trail utrke Krk’n’Trail (Krk Island Trail), natjecanja koje organizira Treking liga i to u tri dužinske/težinske kategorije: 7, 14 i 24 kilometra. U utrci će tako moći uživati i amateri i oni željni većih sportskih izazova. Treba svakako spomenuti da trasa utrke obuhvaća još neotkrivene staze južnog dijela otoka Krka, koje prolaze kroz neke od najljepših uvala u okolici Baške.

Posljednjih nekoliko godina bilježi se veliki porast zanimanja za sportsko penjanje, a Baška se može pohvaliti s čak četiri opremljena penjališta, koja će jednako udovoljiti onima koji se s penjanjem tek upoznaju i onima kojima je osvajanje vrhova već stil života. Zbog velikog interesa za penjanje na prirodnim stijenama u okolici Baške, organizirano je penjanje na dvije lokacije – na penjalištu Portafortuna u subotu, 15.10. te na penjalištu Belove stene u nedjelju, 16.10. Program prigodnog naziva Touch the Sky prilagođen je i početnicima (od 12. godina starosti), a sve ljubitelje visina penjanju će podučavati stručni tim Anima Adventures.

nedjelju, 16. listopada, za one koji više vole planinariti, organiziran je planinarski izlet Rocky Hill Hike Tour, trasom dužine 12 km, Baška/Heritage hotel Forza – Batomalj – Bratinac – Gabri – Stanikovica – Vraca – Zarok – Baška, uz stručnu pratnju vodiča Promotiv Travel Outdoora. Izlet će svim planinarima omogućiti upoznavanje s Baškom i njezinom okolicom, a obzirom na nevjerojatne vizure i netaknutu prirodu koja vas čeka iza svakog ugla, preporučamo obavezno nošenje fotoaparata.

Osim sportskog dijela programa, na vikend rasporedu Baška Outdoor Festivala su i zanimljiva predavanja, besplatne radionice te bogati program za djecu. Već prvog dana Festivala, u petak 14.10., ne propustite zanimljivo putopisno predavanje “Everest nekad i sad”, u sklopu kojega će legendarni Stipe Božić i Mario Celinić ispričati svoje najveće životne avanture i podijeliti sa nama svoje iskustvo uspona na najviši vrh na svijetu u razmaku od 42 godine: 1979. i 2021 godine! Mario Celinić detaljno će prikazati put do krajnjeg cilja – vrha Mount Everesta gdje je odlučio otići uz mentorstvo i pomoć iskusnog alpinista Stipe Božića koji je taj vrh osvajao u dva navrata, a ujedno je stajao na najvišim vrhovima svih 7 kontinenata.

Baška Outdoor Festival upotpunit će DJ nastupi u Bistrou Funtana, a za veselu i rasplesanu atmosferu u after race zoni Baška Outdoor Festivala, Porto Clubu Baška, pobrinut će se nezaobilazni Infinity band. Vrhunac zabave posjetitelje očekuje u subotu, 15.10., na koncertu grupe Cubismo, koja će donijeti lavinu dobre energije uz afro-kubanske ritmovime.

Na ovogodišnjem Festivalu mislilo se i na najmlađe sudionike festivala koji će moći uživati u raznim besplatnim aktivnostima Outdoor kutka za djecu (15.10. i 16.10.), smještenog na zelenim površinama Zvonimir Sunny Hotela by Valamar. Slackline, penjanje na umjetnoj stijeni i škola brdskog biciklizma uvest će i najmlađe sudionike u avanturistički svijet.

Fotografije: Visit Baška

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.