Krenite biciklom iz Pazina i istražite središnju Istru

Za sve one koji namjeravaju posjetiti središnju Istru i aktivno se odmarati, recimo kako je u Pazinu od proteklog tjedna ponovno dostupan E-bike share sustav za najam i punjenje električnih bicikala. Sustav koji je postavljen prije dvije godine uključuje energetski neovisni sustav javnog iznajmljivanja električnih bicikala korisnicima s dodatkom usluge male servisne stanice za bicikle i informativne stanice za sve cikloturiste. Tu je i zaseban punjač za privatne bicikle posjetitelja, a kompatibilan je s drugim punionicama postavljenim na području središnje Istre u Tinjanu, Cerovlju i Gračišću. Sustav je opremljen s četiri MTB bicikla te će za iznajmljivanje biti dostupan svaki dan od 6 do 20 sati.

I zato iznajmite MTB bicikl i krenite u istraživanje brdovitih staza središnje Istre. Uz već navedene punionice recimo kako su odmorišta postavljena u Svetom Lovreču, Grimaldi i na stazi Parenzana.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kako biste lakše odlučili kojom ćete se od brojnih biciklističkih staza zaputiti, izrađene su dvije biciklističke karte koje pokrivaju navedeno područje. Prva je Buzet-Motovun-Pazin koja između ostaloga objedinjuje Stazu dobrih okusa i doživljaja, Stazu vodopada, Od lokve do lokve i Supetarsku razglednicu. Na drugoj karti Pazin-Žminj-Svetvinčenat nalaze se Staza vodopada, Od lokve do lokve, Supetarska razglednica i San Lorenzo.

Koristiti možete i interaktivnu bike kartu, a izrađena je i cestovna biciklistička karta za područje cijele Istre, koja sasvim opravdano nosi titulu poluotoka biciklista.

Izvor: Središnja Istra

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.