Krenite biciklom iz Pazina i istražite središnju Istru

Za sve one koji namjeravaju posjetiti središnju Istru i aktivno se odmarati, recimo kako je u Pazinu od proteklog tjedna ponovno dostupan E-bike share sustav za najam i punjenje električnih bicikala. Sustav koji je postavljen prije dvije godine uključuje energetski neovisni sustav javnog iznajmljivanja električnih bicikala korisnicima s dodatkom usluge male servisne stanice za bicikle i informativne stanice za sve cikloturiste. Tu je i zaseban punjač za privatne bicikle posjetitelja, a kompatibilan je s drugim punionicama postavljenim na području središnje Istre u Tinjanu, Cerovlju i Gračišću. Sustav je opremljen s četiri MTB bicikla te će za iznajmljivanje biti dostupan svaki dan od 6 do 20 sati.

I zato iznajmite MTB bicikl i krenite u istraživanje brdovitih staza središnje Istre. Uz već navedene punionice recimo kako su odmorišta postavljena u Svetom Lovreču, Grimaldi i na stazi Parenzana.

Kako biste lakše odlučili kojom ćete se od brojnih biciklističkih staza zaputiti, izrađene su dvije biciklističke karte koje pokrivaju navedeno područje. Prva je Buzet-Motovun-Pazin koja između ostaloga objedinjuje Stazu dobrih okusa i doživljaja, Stazu vodopada, Od lokve do lokve i Supetarsku razglednicu. Na drugoj karti Pazin-Žminj-Svetvinčenat nalaze se Staza vodopada, Od lokve do lokve, Supetarska razglednica i San Lorenzo.

Koristiti možete i interaktivnu bike kartu, a izrađena je i cestovna biciklistička karta za područje cijele Istre, koja sasvim opravdano nosi titulu poluotoka biciklista.

Izvor: Središnja Istra

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.