Krk Bike Story 2023. – istražite otok skrivenog blaga na dva kotača

- Oglas -

Otok Krk savršena je oaza pozitivne energije, i to na dohvat ruke. Kako za one željne opuštanja tako i za ljubitelje aktivnog odmora. Nakon druženja u travnju, drugi dio dvodnevne biciklističke priče Krk Bike Story 2023. vodi vas na upoznavanje sjevernog dijela otoka Krka. Vrbnik, Dobrinj, Omišalj i Malinska predstavit će vam svoje atrakcije drugog listopadskog vikenda.

krk bike story 2023.

Prvi dan kreće se iz Vrbnika, kolijevke glagoljaštva i vrhunskog vina. Vozeći se sjeveroistočnom obalom otoka domaćini vas upoznaju s antičkim ostacima kod uvale sv. Marek , ali i blagodatima nekadašnje solane i ljekovitog blata u uvali Soline. Područje Dobrinjštine pružit će vam pogled na Riječki zaljev i planinske vrhove Gorskog kotara, a posjet kaštelu Gradec približit će vam krčke knezove Frankopane. Prije povratka u Vrbnik provest ćete se vinorodnom dolinom zlatne vrbničke žlahtine u čijoj ćete kapljici i zasluženom ručku uživati na kraju vožnje.

Sljedećeg dana, biciklistička avantura Krk Bike Story 2023. vas vodi kroz neotkrivene ljepote malih mediteranskih mjesta. Iz Omišlja, slikovitog gradića duge povijesti, kreće se prema Rudinama gdje ćete istražiti i krčko podzemlje, odnosno špilju Biserujku. Nastavlja se do Malinske gdje ćete više o povijesti Dubašnice, kao i o tradicionalnoj brodogradnji, saznati u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak. Vožnjom po jednoj od najljepših obalnih staza posjetit ćete i Njivice te završiti vožnju u Omišlju. 

Obje rute namijenjene su aktivnim brdskim biciklistima i rekreativcima koji mogu odvoziti oko 40 kilometara s oko 700 metara uspona.

Foto: Turistička zajednica Općine Omišalj

Prijave do 4. listopada

Kotizacija za sudjelovanje u drugom dijelu dvodnevne biciklističke priče Krk Bike Story 2023. iznosi 30 eura, a za jedan dan 20 eura. U kotizaciju je uključeno: organizaciju ture, vođenje i pratnju licenciranih biciklističkih vodiča, ručak na kraju ture, okrepu, degustaciju autohtonih proizvoda, posjet kulturnim atrakcijama.

Više informacija možete pronaći na stranicama Turističke zajednice otoka Krka. Rok za prijavu je do 4. listopada 2023., a prijaviti se možete na POVEZNICI.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica općine Omišalj

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.