“Led na Pjaci” – prvo pravo ledeno klizalište na otoku Hvaru

Na Hvaru proteklog je tjedna otvoreno prvo ledeno klizalište. Na svečanom otvaranju okupio se veliki broj Hvarana, a njih oko 60 već se prvog dana upisalo u školu klizanja.

Najsunčaniji hrvatski otok tako je dobio do sada neviđenu zimsku atrakciju. Klizalište “Led na Pjaci” površine 160 četvornih metara biti će na raspolaganju Hvaranima sve do polovine siječnja, a za sve zainteresirane pripremljen je edukativan i zabavan program.

Već u prvom tjednu educirano je 60 ljubitelja klizanja svih uzrasta među kojima je najmlađa polaznica imala samo tri godine, a najstariji više od 55 godina. Škola je provedena u sklopu projekta Zimske igre Pingvin koji se održava tijekom zimskih mjeseci s ciljem obogaćivanja ponude sportova na ledu pod stručnim nadzorom vrhunskih sportaša, umjetničkih klizačica i hokejaša.

No prvi koraci na ledu samo su dio programa “Klizati je lako, to može svako” za sve uzraste, a čiji je cilj na zaleđenoj Pjaci naučiti klizati barem 200 osoba do kraja ove sezone. U sklopu programa obučit će se najmlađi klizači, oni malo spretniji hokejaši/ce i odrasli. Ono što je najvažnije, uz dobru zabavu učenje klizanja ujedno je i početak priprema za Zimske igre Pingvin, koje će se održati na kraju sezone sredinom siječnja 2023.

No osim škole klizanja i drugih programa koji se održavaju, klizalište je većim dijelom dana puno, a svakodnevno na njemu uživa veliki broj Hvarana.

Hvarsko klizalište energetsko ekološki najprihvatljivije

I još jedna zanimljivost za kraj vezana uz “Led na Pjaci”, a vezana je uz činjenicu zašto hvarsko klizalište tako dobro “drži led”. Tajna je u tome, kako poručuju iz Zimskih igara Pingvin, što se forski led nalazi u sjeni čitav dan, zbog čega hvarsko klizalište može imati savršen led za klizanje i na temperaturi od 15 stupnjeva Celzijevih.

– Potrošnja struje za klizalište u Hvaru na taj je način svedena na minimum pa se s ponosom možete pohvaliti o vjerojatno energetsko-ekološki najprihvatljivijoj varijanti klizališta u Dalmaciji, ako ne i u Hrvatskoj. Stoga ne propustite doživjeti zabavu na ledu, poručuju iz Zimskih igara Pingvin.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Hvara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.