Velik interes za 7. izdanje Life on Mars traila – najljepše trail staze Mediterana

spot_img

Zašto otok Pag ima poveznicu s Marsom zna svatko tko je iskusio šetnju ovom stazom čiji krajolici trajno ostaju u sjećanju. Netaknuta priroda, ljepota vrijedna divljenja, miris mora i soli za potpunu relaksaciju i detoks od svakodnevice.

life on mars
Foto: Hrvoje Jurić / izvor: Turistička zajednica Grada Novalje

Life on Mars trail je staza koju trkači ocjenjuju s pet zvjezdica, ekskluzivna i glamurozna te vrijedna divljenja, a interes za sedmo izdanje traila je velik i prijave stižu iz cijelog svijeta.

Sedmo izdanje Life on Mars traila na otoku Pagu sa startom u Metajni kraj Novalje zakazano je za 30. ožujka 2024.godine. Više o utrci, uvjetima i prijavi pogledajte na POVEZNICI, a registraciju možete obaviti klikom putem LINKA.

Life on Mars trail se održava u tri kategorije:

CHALLENGER 24km – 650m+: trail koncept (staza je označena i kreće se planinarskim i trail putevima, od 3,5km do 5,5km trase nema puta, ali je područje prohodno. Okrijepnih stanica nema, Voda je dostupna iz izvora Malin na 15km. Challenger kategorija ide oko 80 metara kroz more (voda do kukova) na dijelu gdje je “via feratta”. Utrka ne ide preko “via feratte”.

Foto: Ivan Kapović/ izvor: Turistička zajednica Grada Novalje

ACTIVE 15km – 300+: trail koncept (staza je označena i kreće se planinarskim i trail putevima, okrijepe na trasi nema). Activ kategorija ne ide kroz more niti preko “via feratte”. Active kategorija nema okrijepe.

LIGHT 7km – 200m+: trail koncept (staza je označena i kreće se planinarskim i trail putevima, okrijepe na trasi nema). Light kategorija ne ide kroz more niti preko “via feratte”. Light kategorija nema okrijepe. Medalje i nagrade u Light kategoriji dobivaju samo djevojčice i dječaci do 12 (i 12) godina.

life on mars prijave

Egzotično iskustvo na kamenitom paškom krajobrazu, plaže koje oduzimaju dah, kristalno čisto more, moćna penjačka stijena Stogaj i trail staza s prvom morskom Via Ferratom doživljaj je koji se ne zaboravlja.

Na ovom Marsu ima života i to svakog dana i u sva godišnja doba! Jedan takav i sa taktovima Davida Bowieja čeka na vas 30. ožujka 2024. godine!

life on mars
Foto: Ivan Kapović/ izvor: Turistička zajednica Grada Novalje

Bogat program u Novalji

Novalja je za uskrsne blagdane pripremila zanimljiv i bogat program u kojem će moći uživati ljubitelji outdoora, ali i izvrsne gastronomske ponude. Program započinje u subotu 30. ožujka kada je na rasporedu Life on Mars, a završava 1. travnja tradicionalnim Uskršnjim doručkom.

U Novalji na području Metajne i na samom trailu pronaći ćete najljepše plaže otoka Paga: Plaže Ručica, Beriknica, Slana i Seline koje svojom gotovo svemirskom ljepotom nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a označene staze i koordinate možete pronaći na LINKU.

///Ovo je najposebnija i najatraktivnija plaža Mediterana – Beriknica ili Desert stone beach

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.