Penjanje na stijenu Stogaj na Pagu nezaboravna je vrhunska adrenalinska atrakcija

Hrvatska je za ljubitelje penjanja primamljiva destinacija, a Pag je jedna od najpopularnijih destinacija zbog nevjerojatnog krajolika koji je oblikovala bura. Na plaži Beritnica priroda je u plitkom moru posložila tri velike kamene stijene, a ta prirodna instalacija nezaboravan je prizor. Iznad plaže uzdiže se spektakularna stijena Stogaj, omiljeno odredište avanturista.

Stogaj je vjerojatno najpopularnija stijena za penjanje zbog svog oblika, ali nadasve zbog ambijenta i pogleda od kojeg zastaje dah. Stogaj je doslovce iznad plaže, postavljen točno kao da ga je netko projektirao da strši u modroplavoj morskoj uvali i zove vas da se popnete na vrh. Ova šljunčana uvala i stijena vjerojatno su najslikaniji i najdijeljeniji sadržaji Paga uz festivale na Zrću. Na ovim mjestima postoje i posebne oznake za sportsko penjanje. Detaljne upute za penjanje stijenama Zamak i Stogaj pronađite na POVEZNICI. Stogaj nudi gotovo 20 označenih ruta preko četiri dijela.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Apsolutni početnici mogu pokušati kratki, lagani uspon od deset metara, a iskusni penjači mogu pokušati Skorpion ili Spyder rutu. Nakon ovakve izazovne adrenalinske aktivnosti koja je fizički zahtjeva opustite se kupanjem u kristalno čistom moru.

Ljubitelji sportskog penjanja na Pagu mogu uživati u penjanju strmim dijelom najvišljeg otočkog vrha vrha Sv. Vid. 349 metara nadmorske visine, do kojeg možete doći iz tri smjera: iz Šimuna, Kolana i najkraći, ali i najstrmiji put sa sjeverne strane iz Dubrave. Pag je naš narazvijeniji, ali i najogoljenijih otok gdje morate biti spremni hodati bez traga hladovine.

Na pojedinim područjima otoka stijene su visoko uzdignute, okomite, a zbog tisućljetne izloženosti buri, pomalo su neobičnog oblika. Odlučite li se za penjačku avanturu, svakako ćete na ovim lokacijama nadomak Novalje uživati u pogledu!

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije