Life on Mars i Uskršnji doručak – očekuje nas bogat Uskrs u Novalji

Novalja je za uskrsne blagdane pripremila zanimljiv i bogat program u kojem će moći uživati ljubitelji outdoora, ali i izvrsne gastronomske ponude. Program započinje u subotu 30. ožujka kada je na rasporedu sada već iznimno popularan trail Life on Mars, a završava 1. travnja tradicionalnim Uskršnjim doručkom.

life on mars prijave

Prijave za sedmo izdanje najatraktivnijeg hrvatskog traila Life on Mars već su otvorene. Sve informacije o utrci, uvjetima i prijavi potražite na POVEZNICI. Registraciju za sedmi Life on Mars možete obaviti klikom putem LINKA.

Otok Pag svake godine privlači sve veći broj ljubitelja outdoora na ovu utrku zbog nevjerojatnih krajolika i pejzaža te izvrsne organizacije. Ukoliko još postoji netko tko nije čuo za ovu otočnu rutu koju trkači opisuju kao nevjerojatno lijepu, dodajmo kako je službeno otvorena 2019. godine, a aktualna je i posjećena tijekom cijele godine.

U Novalji na području Metajne i na samom trailu pronaći ćete najljepše plaže otoka Paga: Plaže Ručica, Beriknica, Slana i Seline koje svojom gotovo svemirskom ljepotom nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a označene staze i koordinate možete pronaći na LINKU.

life on mars pag
Foto: Davor Strenja

///Ovo je najposebnija i najatraktivnija plaža Mediterana – Beriknica ili Desert stone beach

Tri kategorije traila

CHALLENGER u dužini od 24 kilometra po trail konceptu što znači kako je staza označena po planinarskim i trail putevima. Od od 3,5 do 5,5 kilometara trase nema puta, ali je područje prohodno, te se na jednom mjestu prolazi kroz more 80 metara, a visina vode je maksimalno do kukova. Okrijepnih stanica nema, a voda je dostupna iz izvora Malin na petnaestom kilometru.

Foto: Ivan Kapović/ Turistička zajednica Grada Novalje

Druga kategorija ACTIVE u dužini 15 kilometara također je trail koncept. Staza je označena i kreće se planinarskim i trail putevima. Active kategorija ne ide kroz more niti preko “via feratte” i nema okrjepe.

Zadnja, treća kategorija je LIGHT u dužini od 7 kilometara uz označenu stazu planinarskim i trail putovima. Kao i Active, Light kategorija ne ide kroz more niti preko “via feratte” i nema okrjepe. Medalje i nagrade u ovoj kategoriji dobivaju samo djevojčice i dječaci do 12 godina.

Ovaj trail svoju atraktivnost može zahvaliti nevjerojatnom i jedinstvenom krajoliku koji je oblikovala bura, a fotografije koje trkači podijele najbolja su reklama za otok Pag i i njegovu outdoor ponudu. Zahvaljujući upravo Life on Mars trailu, Pag je postao nezaobilazna outdoor destinacija. Kompletnu outdoor ponudu Paga možete potražiti na web platformi Pag outdoor.

Uskršnji doručak

Tradicionalna manifestacija “Uskršnji doručak” održava se svake godine na Uskrsni ponedjeljak u prijepodnevnim satima. Ovo gastro događanje jedno je od najdugovječnijih novaljskih manifestacija koje se u kontinuitetu održava od, sad već davne, 2001. godine.

Uskršnji doručak
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Novalje
uskršnji doručak novalja
Eugen Rebernišak ©Visitnovalja

Uskršnji doručak ove će se godine održati 1. travnja s početkom 11 sati na Trgu Bazilike. Domaćini će za vas pripremiti bogatu gastronomsku lepezu otočnih domaćih jela, posebice onih koji se za uskrsno vrijeme nalaze na novaljskom blagdanskom stolu. Uz tradicionalne uskrsne specijalitete novaljske kuhinje posjetitelji će uživati i uz glazbeni koncert grupe CAMBI.

grupa cambi
Grupa Cambi

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.