Okus kontinentalne Hrvatske: Ljetni sladoledi s oznakom Izvorno iz Lonjskog polja napravljeni s medom od metvice s pašnjaka

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najavljuje početak suradnje s renomiranom hrvatskom tvrtkom Croccantino, poznatom po svojoj inovativnosti i podršci lokalnim sastojcima kroz projekt Startaj Hrvatska.

Rezultat ove suradnje su proizvodi – sladoled od jagode s dodatkom meda od metvice s pašnjaka Lonjskog polja i sladoled s okusom šumskog voće & cheesecakea – kremasti sladoled, također obogaćen medom od metvice. Oba okusa bit će dostupna od 11. lipnja 2025. u suvenirnicama Parka prirode Lonjsko polje te na odabranim prodajnim mjestima tvrtke Croccantino.

Sladoled od jagode s medom od metvice i sladoled šumsko voće & cheesecake – Izvorno iz Lonjskog polja
Foto: Tomislav Koran

Novi okusi nose oznaku „Izvorno iz Lonjskog polja“, čime se jamči podrijetlo i autentičnost sastojaka – u ovom slučaju, med od metvice, jedinstvene biljke koja prirodno raste na prostranim pašnjacima Lonjskog polja. Med proizvode lokalni OPG-ovi koji djeluju unutar Parka i koji su nositelji oznake „Izvorno iz Lonjskog polja“, a njihov rad temelji se na ekološkim i održivim principima.

Podrška lokalnoj zajednici i očuvanju prirode

– Ova suradnja je savršen spoj prirodnih resursa, tradicionalne proizvodnje i suvremenog poslovanja. Ponosni smo što možemo zajedno predstaviti proizvod koji ne samo da oduševljava okusom, već i promovira vrijednosti očuvanja prirode i podrške lokalnoj zajednici, izjavio je Domagoj Šejatović, ravnatelj JU Park prirode Lonjsko polje.

Croccantino, poznat po povezivanju lokalnih priča i sastojaka u svojim sladoledima, kroz projekt Startaj Hrvatska već je predstavio sedam okusa inspiriranih Pelješcem. Ovom suradnjom prvi puta otvaraju novo poglavlje – okus kontinentalne Hrvatske, čime dodatno šire svoju misiju promicanja hrvatskih regija kroz gastronomiju.

Sladoled od jagode s medom od metvice i sladoled šumsko voće & cheesecake – Izvorno iz Lonjskog polja
Foto: Tomislav Koran

– Metvica iz Lonjskog polja i njezin mirisan, aromatičan med, idealna su inspiracija za dva ljetna okusa koja neće ostaviti ravnodušnima ni najzahtjevnija nepca. Ovi sladoledi – sorbet od jagode te šumsko voće & cheesecake, obogaćeni medom metvice – spajaju svježinu, kvalitetu i lokalni identitet. Radujemo se što ćemo ih predstaviti široj javnosti, poručila je Marija Antunović iz tvrtke Croccantiono.

Kupnjom sladoleda posjetitelji ne samo da uživaju u jedinstvenom okusu, već izravno podržavaju lokalne proizvođače i projekte zaštite prirodne i kulturne baštine Parka.

– Željeli smo stvoriti proizvod koji će istodobno promovirati okuse kontinentalne Hrvatske i Lonjskog polja te poduprijeti lokalne proizvođače. Ideja o sladoledu s medom od metvice rodila se upravo iz promišljanja kako spojiti ono najbolje iz prirode s modernim potrošačkim navikama. Veseli nas što smo u Croccantinu pronašli partnera koji razumije vrijednost lokalnog i autentičnog, istaknula je Arijana Jurić, savjetnica za marketing i odnose s javnošću JU Park prirode Lonjsko polje.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.