Ljeto u Novalji – srpanjski kalendar prepun uzbudljivih aktivnosti

Bogat srpanjski kalendar događanja obećava dobru zabavu za provesti ljeto u Novalji, a program se nastavlja i ovog vikenda. Uz Pag Summer Outdoor koji je započeo u lipnju i traje do polovice rujna, ljeto u Novalji obilježava i niz zanimljivih i zabavnih sadržaja.

Festivali, koncerti, karnevali, izložbe, radionice, predstave… označili su početak srpnja, a u sličnom, zabavnom i kulturnom programu uživat će brojni posjetitelji i u nastavku mjeseca.

Danas se održava Kajak tura Svetojanj u sklopu Pag Summer Outdoora. Već večeras s početkom u 21 sat u sklopu Ljetnih večeri na Trgu bazilike u Novalji, nastupit će Trio Slavuji, koji će sutra održati koncert i u Staroj Novalji.

U subotu 8. srpnja na Trgu Briščić u Novalji započet će još jedan u nizu besplatnih obilazaka grada – Povijesnim tragovima Novalje. Radi se o seriji besplatnih obilazaka u sklopu projekta “Exploring Croatia with Darka”. Do kraja mjeseca Darka će sve zainteresirane voditi još dva puta, a vođenja će se nastaviti u kolovozu i rujnu.

Za subotu 8. srpnja još su najavljene i dvije zanimljive izložbe u Novalji. U Centru za kulturu “Gozdenica” do 8. rujna bit će otvorena izložba “Mala retrospektiva, Mario Dabo”. Na Trgu Alojzija Stepinca pak, do 14. srpnja bit će postavljena izložba Abasa Arslanovića.

Počinje Novaljski trijatar

I na kraju, 9. srpnja svečano će se otvoriti 18. izdanje Novaljskog trijatra. U sklopu manifestacije svake nedjelje do 27. kolovoza, na Ljetnoj pozornici u Novalji, bit će održana po jedna predstava. Prva je na rasporedu, u nedjelju u 21 sat, “Otočka terca” Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti ni nezaobilazne festivale koji se svakodnevno održavaju na plaži Zrće, a koji i ove godine okupljaju veliki broj posjetitelja iz cijeloga svijeta.

///Najljepše plaže Novalje: Provjerili smo 6 najboljih plaža koje će vas oduševiti

Prema svemu nabrojanom i najavljenom, Novalja je i za ovu ljetnu sezonu priredila veliki broj događanja koja će, ne sumnjamo, zadovoljiti sve generacije i ukuse.

Izvor naslovne fotografije: Turistička zajednica Grada Novalje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.