Lošinjski gastro vikendi u svibnju

Od posljednjeg vikenda u travnju do posljednjeg vikenda u svibnju, održavat će se Lošinjski gastro vikendi. Radi se o događanju u kojem će sudjelovati čak 15 restorana pd Osora do Velog Lošinja, a koji će svakog vikenda nuditi jela bazirana na određenoj namirnici.

/// Lošinj – neslužbeni prirodni centar za rehabilitaciju nakon koronavirusa?

Članak se nastavlja ispod oglasa

Gosti će tako prvog vikenda, od 30. travnja do 2. svibnja kušati specijalitete od otočne janjetine. Tjedan kasnije, od 7. do 9. svibnja uživat će se u specijalitetima od šparoga, a trećeg vikenda, od 14. do 16. svibnja, na meniju će se naći ukusna riblja jela. Slijedi, od 21. do 23. svibnja, mediteransko začinsko bilje, a posljednjeg vikenda očekuje vas veliko finale. Od 28. do 30. svibnja u ponudi će se naći jela pripremljena na tradicionalan način – jelovnik poznat kao Apoksiomenova antička kuhinja.

/// Miomirisni vrt na Lošinju mogao bi vas omamiti toliko da poželite ostati na otoku

– Želja je gostima tijekom svibnja približiti gotovo sve gastro užitke po kojima je poznat otok vitalnosti. U prvom, od ukupno pet lošinjskih gastro vikenda, gosti će imati priliku isprobati janjetinu na razne načine – od janjetine “pod teću”, žgvaceta, odnosno gulaša, kotleta u lošinjskom bilju do friganih raviola punjenih janjetinom i artičokama. Osim spomenutih, na meniju se će se naći još veliki broj specijaliteta koji su pripremili ugostitelji i to po promotivnim cijenama, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković.

/// Lošinjski hotel uvršten među deset najboljih hotela u Europi

– U ovim trenucima izuzetno je bitna suradnja svih dionika u destinaciji kako bi se što prije prevladao negativni utjecaj korona krize. Ovaj festival idealna je prilika da posjetitelji upoznaju Lošinj kroz lokalne specijalitete. Dođite i uživajte!, dodala je je Ana Kučić, gradonačelnica Grada Malog Lošinja.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i guštajte u lokalnim jelima – donosimo popis restorana koji sudjeluju u festivalu: Artatore, Baracuda, Bocca Vera, Bora bar, Borik Mediterranean Bar, Deveron, Diana Steakhouse, Eki, Lanterna Grill, Manora, Mare, Silvana, Silver Bay, Televrin i Veli žal.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Više informacija o restoranima koji sudjeluju u Lošinjskim gastro vikendima i njihovim jelovnicima možete pronaći na linku.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije