Mađari bi radije na hrvatski Jadran nego na Balaton

spot_img

Iako su želje jedno, a realnost sasvim nešto drugo, strani turisti, prema prvim rezultatima, rado bi došli u Hrvatsku. Putničke i booking agencije iz cijele Europe, ali i svijeta često stavljaju Hrvatsku pri vrh liste, kada su u pitanju želje putnika. Najnoviju anketu je provela i najveća mađarska online putnička agencija Szallas.hu. Petina ispitanika od onih koji su izrazili želju za putovanjem po Europi ove godine želi posjetiti Hrvatsku.

Prema riječima direktorice Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj Ivane Herceg, većina mađarskih gostiju u Hrvatsku dolazi u individualnim aranžmanima, prvenstveno iz razloga što im je naša zemlja poznata, bliska i prometno lako dostupna destinacija u koju se uvijek rado vraćaju.

Prikupljeni podaci također pokazuju kako 66% Mađara planira putovanje u ovoj godini, a uz samu Mađarsku, jedna od najtraženijih destinacija je upravo Hrvatska. Rezultate ankete prenijeli su brojni i vodeći mađarski tiskani mediji, kao i internet portali.

Na kraju recimo kako je Szallas.hu najveća mađarska online turistička agencija koja od 2007. godine posluje u pet zemalja i broji preko 11 milijuna korisnika. U svojoj ponudi imaju više od 75 tisuća smještajnih objekata svih kategorija, među kojima i više od 20 tisuća hrvatskih smještajnih objekata.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: Turistička zajednica grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.