Malin Fest ponovno unio dašak povijesti Medulina

spot_img

Malin Fest, jedinstveni spoj tradicije i zabave koji kroz interaktivne sadržaje za cijelu obitelj približava običaje i tradiciju Medulina kroz poseban doživljaj na autentičnoj lokaciji, ponovno je okupio brojne izvođače i publiku na trgu ispred medulinske vjetrenjače. Prisutni su mogli uživati u dašku povijesti Medulina, mora i malina te radionicama lokalnih udruga.

Izvođači Istra Inspirita uprizorili su minijature kroz izvedbu Koraci kroz prošlost Medulina inspiriranu poviješću i tradicijom Medulina. Program je posjetiteljima približio običaje i priče medulinskog porta, tradiciju ribarenja kroz stručnu radionicu “More na dlanu” pod vodstvom Nevena Iveše i Marina Kuzmanića. Za one najmlađe pobrinula se udruga Medulin Art kroz svoju radionicu izrade vjetrenjača i tako objedinila kreativni dio cjelokupne manifestacije.

Publika je, kroz izvedbu Istra Inspirita, mogla posjetiti i mlin te saznati sve o nekadašnjoj proizvodnji brašna i braći Pošić koji su bili vlasnici vjetrenjače izgrađene 1872. godine. Kao zaključak ove predivne večeri nastupio je Plesni studio Pirueta Medulin te svojim plesnim koracima i umijećem oduševio sve prisutne na ovogodišnjem Malin Festu.

Organizatori Malin Festa su Turistička zajednica Općine Medulin i Istarska razvojna turistička agencija u sklopu koje se provodi projekt Istra Inspirit.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.