Margaretino leto – festival kojim počinje ljeto po bakarskom kalendaru

U zemlji tisuću festivala i evenata katkad nije lako uočiti one koji osim dobrog raspoloženja donose i vrijednost više. Ne škodi stoga istaknuti one koji u tome uspijevaju. Izrastavši od male ribarske fešte u etablirani jednomjesečni ljetni festival, “Margaretino leto” u Bakru će nam i ove godine, napokon oslobođene restriktivnih mjera i pandemijskih ograničenja, ponuditi najbolje od zabave, kulture i zanimljivih turističko-interpretacijskih obilazaka. Pritom će od dvadeset i pet različitih programa, njih dvadeset i tri biti potpuno besplatna.

Note su note

Među njima vas očekuju koncerti Jacquesa Houdeka, Indire “Forza”, Marija Battifiace i Maje Šuput. Nije čudo da se bakarskim terasama ovih dana širi pošalica da je grad bukirao “pola estrade”.

Na svoje će doći i oni kojima lagana ljetna zabava nije idealni đir. Naime, u Bakar će se tijekom lipnja i srpnja sliti i “pola hrvatske klasično-glazbene scene”. Moći ćete uživati u vrhunskim nastupima gudačkog kvarteta Cadenza, ansambla Minstrel, Tria Solemnis te ansambla Camerata Garestin.

Osim toga, u gradu će se tijekom srpnja održati i nekoliko izložbi, predstava, predstavljanja knjiga te drugih kulturno-turističkih sadržaja kao što su tradicijski Margaretin sajam, smotra povijesnih postrojbi i vatromet tijekom “Bakarske noći” 9. srpnja.

Majstori interpretacije

Kad je o baštini i njenoj turističkoj prezentaciji riječ, Bakar, vjerovali ili ne, spada u najinovativnija odredišta u Hrvatskoj. “Margaretino leto” već nekoliko godina počinje sad već nadaleko poznatom Šetnjom kroz povijest. Ove godine ona će nas u interpretaciji Ive Sille i Bore Štrbca povesti Vremeplovom Andrije Mohorovičića, velikog hrvatskog znanstvenika koji je dobar dio karijere proveo u Bakru. Osim toga, očekuju nas interpretacijske ture “Skrivena Plosna” u izvedbi Jelene Holenko aka Lynx & Fox, “KRASotICA” Marijane Mužević, te “Stari putevi Škrljeva” by Boro Štrbac. Na otvaranju manifestacije 25. lipnja nastupit će i popularna pripovjedačica Sabina Gvozdić iz Ogulina.

Uvijek podižući ljestvicu izvrsnosti – jer njegovi partneri i pokrovitelji (Grad Bakar, Industrijska zona Bakar, INA, Metis, i dr.) manje ni ne očekuju – “Leto” će nam ove godine ponuditi još neke originalne programe. Među njima se ističe “More mode”, modna revija koja će se 23. srpnja održati nasred Bakarskog zaljeva. Kako će to izgledati – najbolje je doći i provjeriti uživo!

Više informacija i detalja o festivalu “Margaretino leto” potražite OVDJE.

Fotografije: Turistička zajednica Grada Bakra

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.