Bira se najbolja putopisna reportaža za nagradu “Marko Polo – slavni putopisac”

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisala je natječaj za nagrade “Marko Polo- slavni putopisac” za 2020. godinu. Nagrada se dodjeljuje pojedincu novinaru za najbolju putopisnu reportažu, ako je u skladu s Pravilnikom o dodjeli nagrada.

Ova nagrada dodjeljuje se svake godine u svrhu daljnje popularizacije i afirmacije turističkog novinarstva, prvenstveno putopisne reportaže. Ujedno ova nagrada je priznanje dugogodišnjem radu, doprinosu u turističkom novinarstvu i promicanju visokih etičkih i profesionalnih standarda turističkog novinarstva.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Svake godine može se dodijeliti jedna Nagrada inozemnom novinaru – članu FIJET-a (Svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu) i jedna Nagrada domaćem novinaru. Kriterij za dodjelu nagrada domaćem novinaru je, prema odluci Ocjenjivačkog odbora, najbolji putopis o Republici Hrvatskoj objavljen u tisku, na televiziji, radiju ili novim medijima.

Osim inozemnom i domaćem novinaru putopiscu, nagrada, odnosno medalja, dodijelit će se i za najbolju turističko-putopisnu reportažu o gradu Zagrebu.

Medalja se dodjeljuje i za dugogodišnji ili istaknuti doprinos turističkom novinarstvu, unapređenju rada, razvoju i promocije turizma. Godišnje se može dodijeliti jedna ili više medalja.

Godišnja nagrada je autorski rad akademskog slikara Luje Lozice, “Marko Polo- slavni putopisac”, izrađena u brončanom odljevu. Više o uvjetima prijave za nagradu možete doznati na ovoj POVEZNICI.

Izvor i foto: Hrvatsko novinarsko društvo

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.