Mjesec baranjske kuhinje – otkrijte kako se pripremaju autentična baranjska jela

Proteklog vikenda svi oni koji su se odlučili posjetiti Gajić planinu i Kopačevo u Baranji, nisu požalili. Osim što su se upoznali s tajnama priprema autentičnih jela, dobro su se i zabavili. Bio je to početak manifestacije “Mjesec baranjske kuhinje” u okviru koje se svakog vikenda od 10. travnja do 2. svibnja otvaraju vrata seoskih domaćinstava i podučavaju gurmani tajnim vještinama pripreme autentičnih baranjskih jela.

U Ritu, na Planini i u vinskom podrumu samo za vas u ulozi chefova nastupaju: jedan od najpoznatijih hrvatskih fotografa, posljednji baranjski gajdaš, najživopisniji baranjski vinar i drugi fantastični domaćini. Nakon što su posjetitelji proteklog vikenda otkrili kako se priprema paprikaš od pijetla s trgancima, lokšicama i čikovima, te šaran na rašljama u nastavku Mjeseca baranjske kuhinje na rasporedu je još niz izvornih baranjskih specijaliteta.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Otkrijte kako se priprema perkelt od soma, štuka u mundiru, grah u ćupu i druge delikatese, na radionicama koje se pripremaju za 25 najbržih hedonista. Neka to bude uvod u otkrivanje baranjske gastronomske baštine i obilazak baranjskih restorana koji samo za vas pripremaju stara jela u novom ruhu.

Učenjaci bi rekli “sinestezija”, a mi kažemo – na nepcu kulen, u nosu miris fiša koji “samo što nije”, u uhu rzanje konja, pred očima divota rascvjetanog dvorišta, a u rukama… pa dobro, još malo kulena, ali i sira, vina i ribe.

“Mjesec baranjske kuhinje” sljedećeg vikenda seli u Zmajevac, gdje će se 17. travnja pripremati perkelt od soma. Dan kasnije u Gajiću možete uživati u golubu s trgancima.

Novi vikend i novi gastro doživljaji u mjesecu baranjske kuhinje! Zavirite u kulinarsko druženje prošlog vikenda uz…

Posted by Visit Baranja on Tuesday, April 13, 2021

Program manifestacije “Mjesec baranjske kuhinje”

  • PERKELT OD SOMA – 17. travnja 2021. / 11:00-13:00 h i 15:00-17:00 h / Vinarija Gerštmajer, Zmajevac
  • GOLUBOVI S TRGANCIMA – 18. travnja 2021. / 11:00-13:00 h / Seljačko domaćinstvo Kalinka, Gajić
  • FIŠ PAPRIKAŠ – 24. travnja 2021. / 12:00-14:00 h i 15:00-17:00 h/ Vinarija Alexandar, Kamenac
  • GRAH U ĆUPU – 25. travnja 2021. / 12:00-16:00 h / Asztalos keramika, Suza
  • GUŽVARA S MAKOM I GUŽVARA S ORASIMA – 1. svibnja 2021. / 11:00-13:00 h / Seoski turizam Lacković, Bilje
  • GULAŠ OD DIVLJAČI – 2. svibnja 2021. / 11:00-14:00 h / Tri mudraca, Karanac
  • ŠTUKA U MUNDIRU – 2. svibnja 2021. / 15:00-18:00 h / OPG Čudesna šuma – Romulić, Bilje

Recimo i to kako je broj sudionika ograničen, a ako želite osigurati svoje mjesto na jednom od događanja potrebno je ispuniti OBRAZAC prijave.

Sve detalje pratite na Facebook stranicama Visit BaranjaTuristička zajednica Općine Bilje – Kopački rit i Visit Slavonia Baranja i na Facebook događaju Mjesec baranjske kuhinje.

Izvor: Turistička zajednica Osječko-baranjske županije
Naslovna fotografija: Denis Despot/ TZ Osječko-baranjske županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.