Mohovo je ovoga vikenda svo u znaku mamuta

Danas se nastavlja priča iz malog mjesta s istoka Lijepe naše gdje se okupila grupa mladih kreativaca i entuzijasta aktivnih u zajednici. 2. MAMMOTH FEST društveni je događaj koji organizira Udruga Dolina Mamuta uz podršku iz zajednice. Program je bogat, a čeka Vas i mamut u prirodnoj veličini!

Tijekom dva dana – 7. i 8. listopada – organiziran je niz sadržaja namijenjenih mještanima Mohova ali i svim drugim posjetiteljima. Mohovo trenutno broji nešto više od 150 stanovnika, a želja organizatora je ovom jedinstvenom manifestacijom popularizirati svoje mjesto, ali i napraviti nešto kako bi mladi ostali živjeti u njemu.

Upravo za djecu će biti organiziran niz radionica s ekološkim predznakom, pa će imati priliku vidjeti i kako je se pravio ćerpič od kojega su nekada zidane kuće. Za subotu je predviđena izložba u sklopu koje će biti izloženi neki od pronađenih fosila, a među njima i pronađeni zubi mamuta, popraćeni tekstualnim opisima koji će pojasniti te nalaze, ali i same životinje koje su u nekom pradavnom dobu obitavale na ovim prostorima.

Program počinje u petak, 7. listopada, s početkom u 16 sati kada započinju razne radionice za djecu, a prvi dan festivala završava koncertom Dalibora Greksa.

Program drugoga dana festivala započinje u 12:30 sati otvorenjem izložbe fosila upriličene povodom desete obljetnice pronalaska prvog mamutskog zuba u Mohovu. U 14:00 sati započinje program nazvan Bajkopričalica u okviru kojega će Sandra Vukoja najmlađima pričati bajke, a u 15:00 sati se nastavljaju radionice za djecu, ali i predstava iznenađenja. U 17:00 počinje radionica Oslikavanje povijesnih motiva, a za 19:30 sati je najavljen Mammothfest kotlić, odnosno podjela čobanca. Program završava koncertom Ivana Štivića i Tamburaškog sastava Begeš u 20:30.

Uoči 2. MAMMOTH FESTA u središtu mjesta je postavljen i mamut izrađen u prirodnoj veličini koji će posjetiteljima zasigurno biti mamac za fotografije. Zato, dođite u Mohovo i otkrijte sve što niste znali o mamutima!

Foto: Udruga Dolina Mamuta

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.