Muzej nedovršene umjetnosti u Zagrebu – mjesto na kojem svaki posjetitelj može biti umjetnik

U Zagrebu je otvoren još jedan jedinstveni muzej. Osnovala ga Kuća umjetnosti (Art House Zagreb), neprofitna organizacija posvećena promicanju umjetnosti i obrta. Muzej nedovršene umjetnosti (Museum of Unfinished Art) nalazi se na adresi Ul. Eugena Kumičića 10, uz sam botanički vrt.

Muzej nedovršene umjetnosti
Izvor fotografije: Muzej nedovršene umjetnosti

Ideja za ovaj neobični muzej rodila se iz zafrkancije na račun umjetnika koji često započnu na stotine djela istovremeno i većinu nikada ne dovrše. Tako je među eksponatima šal koji je započet još 2020. godine, a osnivači muzeja se nadaju kako će ga dovršiti posjetitelji.

Ova šala ubrzo se pretvorila u ozbiljnu inicijativu kojom se želi potaknuti posjetitelje da se zainteresiraju za umjetničko stvaranje, rukotvorine, i da pronađu ljepotu u starim i neželjenim predmetima.

Muzej nedovršene umjetnosti
Izvor fotografije: Muzej nedovršene umjetnosti

Od same ideje do realizacije prošlo je nešto više od godinu dana i u tom procesu želja je bila što više koristiti odbačene predmete i naći im novu svrhu. Stari prozori postali su okvir za slike, od lišća kukuruze napravljene su košarice, stranice kuhinjskih ormarića postale su okviri za fotografije

Muzej nedovršene umjetnosti pruža posjetiteljima interaktivno iskustvo – sav alat i pribor su dostupni za korištenje, pozivajući sve da se okušaju u stvaranju vlastitih umjetničkih djela ili dovršavanju postojećih. Cilj je stvoriti prostor gdje kreativnost nema granica, a nedovršeni projekti postaju inspiracija za nove ideje.

Muzej nedovršene umjetnosti
Izvor fotografije: Muzej nedovršene umjetnosti

– Ulaz u Muzej nedovršene umjetnosti je besplatan, a srdačno pozivamo sve građane i posjetitelje Zagreba da nam se pridruže u ovoj umjetničkoj avanturi. Dođite, istražite, stvorite i pronađite ljepotu u svakom koraku stvaranja, poručuju iz Muzeja nedovršene umjetnosti.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.