Na konju u Muzeje – Zagorje i njegova povijest na sasvim novi način

Muzeji su izvrsna mjesta za upoznavanje novih, nepoznatih stvari i učenje o tome kako su živjeli naši preci kroz uranjanje u bližu ili dalju prošlost. Danas su sve moderniji i zabavniji, koriste najnovije tehnologije, često su interaktivni i na zanimljiv, pristupačan i lako razumljiv način posjetiteljima približavaju teme kojima su posvećeni.

Zagorje je poznato po velikom broju fascinantnih muzeja, a pet Muzeja Hrvatskog zagorja, sa svojim sasvim različitim sadržajnim tematikama povezalo se u jedinstvenom programu nazvanom „Na konju u Muzeje“. Program kojemu je glavna tema ova plemenita životinja održavat će se tijekom pet vikenda – od 5. studenoga do 4. prosinca 2022. – a namijenjen je individualnim posjetiteljima, skupinama ili obiteljima s djecom.

Sudionike programa u svakom od pet muzeja dočekat će zanimljiva i poučna priča o konju – od priče o prapovijesti i evoluciji konja, preko borbenih konja u Stubici i fascinantne kočije iz 18. stoljeća u Dvoru Veliki Tabor, pa sve do dječjih igračaka u Kumrovcu te Augustinčićevog spomenika u Klanjcu. Na priče će se nastavljati i različite interaktivne radionice u koje će se moći uključiti svi posjetitelji.

Program su osmislile i provode ga muzejske pedagoginje Dvora Veliki Tabor, Galerije Antuna Augustinčića, Muzeja krapinskih neandertalaca, Muzeja seljačkih buna i Muzeja Staro selo Kumrovec.

Cijena radionice iznosi 46 kuna po osobi, a dijete za taj novac uz sudjelovanje na radionici dobiva i drvenog konjića, lijepu edukativnu publikaciju s naljepnicama koja prati programi te mogućnost besplatnog sudjelovanja na radionicama u drugim muzejima.

Svi sudionici će biti uključeni i u nagradnu igru, a završno izvlačenje dobitnika održat će se 4. prosinca u Muzeju Staro selo Kumrovec uz sv. Nikolu i Krampusa koji će doći s darovima u kočiji s kojskom zapregom.

Partner projekta je Centar „Ritam s konjem“ iz Stubičkih Toplica koji će najsretnijoj obitelji koja bude izvučena kao dobitnica nagrade osigurati vrijednu nagradu – mini školu jahanja!

Ulaz u Muzej nije uključen u cijenu radionice te se dodatno naplaćuje.

Program provode MKN / Muzej krapinskih neandertalaca gdje će biti predstavljeni prošlost i evolucija konja, GAA / Galerija Antun Augustinčić gdje će posjetitelji saznati više o konju u umjetnosti, MSB / Muzej seljačkih buna gdje će se pričati priča o vojnim konjima i vitezovima, MSS / Muzej “Staro selo” Kumrovec koje će predstaviti konje kao igračke, te DVT / Dvor Veliki Tabor u kojem će se pričati o konju u službi prijevoza i o kočijama.

Izvor, grafika: Na konju u Muzeje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.