Nacionalni park Mljet nagrađuje najbolju fotografiju

Javna ustanova Nacionalni park Mljet organizira FOTO NATJEČAJ s ciljem prikupljanja fotografija prirodne, kulturne i tradicijske baštine kao i ostalih aktivnosti na otoku Mljetu. Tri su kategorije po kojima će se ocjenjivati najbolje fotografije. Prva je prirodna baština odnosno fotografije šume, more, jezera, životinjske i biljne vrste, pejzaži. Slijedi kategorija kulturna i tradicijska baština gdje se prijavljuju fotografije spomenika, građevina, folklor i druga nematerijalna tradicijska baština. Posljednja kategorija su rekreativne aktivnosti na području Nacionalnog parka Mljet poput bicikliranja, planinarenja, kajakarenja, ronjenja ili nekih drugih outdoor aktivnosti.

Natječaj je otvoren od 7. do 21. listopada, a autori na natječaj mogu prijaviti više fotografija koje moraju biti snimljene isključivo na području Nacionalnog parka Mljet. Stanovnici otoka Mljeta i njegovi prijatelji, posjetitelji, zaljubljenici u prirodu i fotografiju svi su pozvani sudjelovati na natječaju. Pravila natječaja i prijavnicu možete pronaći OVDJE.

Mljet – dom morske nimfe

Sve fotografije bit će korištene u svrhu promocije parka. Zanimljivo će biti pogledati snimke Mljeta iz perspektive posjetitelja, ali i lokalnog stanovništva. Ukoliko imate slike Nacionalnog parka Mljet evo prilike da i Vaša fotografija pomogne u brendiranju i privlačenju novih posjetitelja na zeleni otok koji je za dom prema legendi odabrala i ljubavnica grčkog junaka Odiseja, nimfa Kalipsa.

Priča veli kako je jedino ljepota Mljeta nadmašila njezinu, no privoljela je vječnog putnika Odiseja na višegodišnji ostanak na ovom otoku. Ima li u legendi i činjenica? Brojni stručnjaci ne dvoje da je otok Ogigija iz Homerove Odiseje van svake sumnje Mljet.

“Čaroban otok zelenih šuma…” “Četiri tečahu vrela po redu bistricom vodom, Jedno uz drugo blizu bjehu, al svako na stranu svoju…” – Odiseja V, 70-71

Drugi su sumnjičavi prema ovoj tvrdnji. Romantičari bi rekli – samo more zna odgovor. No kakav god odgovor na ovu dvojbu bio, činjenica je da je u kamenu Mljeta ostala špilja koja nosi ime ovog grčkog pustolova.

Stoga, ako možete, uključite se u ovaj natječaj i pokažite svijetu ljepote ovog magičnog otoka.

Naslovna fotografija: TZO Mljet

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.