Nacionalnim parkom Krka zaplovit će Torak

Nacionalni park Krka ojačao je svoju flotu novim brodom za 98 putnika i s dva člana posade. Plovilo ima jednu otvorenu i jednu zatvorenu palubu, s udobnim sjedalima i klimatizacijskim sustavom. Opremljeno je rampom za osobe s invaliditetom, za koje su osigurana mjesta. Ima i dva toaleta, od kojih je jedan prilagođen osobama s invaliditetom.

O imenu ovog broda odlučivali su posjetitelji i prijatelji Parka između prijedloga Lozovac, Torak, Čikola ili Sv. Ivan Krstitelj. Glasati se moglo na Facebooku i Instagramu Nacionalnog parka Krka, a sva četiri imena vezana su za početak izletničke rute koja kreće sa Skradinskog buka.

Njaveći broj glasova dobio je Torak, pa je to ime rješenjem potvrdila i Uprava unutarnje plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Torak, vrelo u obliku jezera, smjestio se u središtu bajkovitog sutoka rijeka Krke i Čikole. Iako se radi o izvoru, zbog okrugla oblika više nalikuje jezeru, pa ga zovemo jezerskim vrelom. Promjer mu je 150, dubina 30 metara, a sam izvor nalazi se na dnu jezera. To krško vrelo zadivljuje svojom ljepotom upravo zbog neobična položaja i karakterističnog biljnog svijeta travnjaka i grmlja koji ga okružuje.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.