Najbolje aplikacije za putovanja

Ništa nije stresnije od organiziranja i planiranja putovanja. Srećom, danas je dostupna široka paleta alata odnosno aplikacija koje znatno olakšavaju cjelokupni proces od planiranja putovanja, pronalaženja karata i rezervacije smještaja pa sve do uživanja u najpopularnijim aktivnostima i odličnoj hrani.

Svi koji vole putovati sigurno imaju instaliranu barem jednu aplikaciju za putovanja, bez obzira na to je li riječ aplikaciji za pronalaženje aviokarata, smještaja, za otkrivanje gradskih znamenitosti, najboljih restorana u gradu i tako dalje.

U nastavku teksta donosimo vam najbolje aplikacije koje će olakšati vaše cjelokupno iskustvo putovanja. Vjerujte, neke su zaista briljantne! Zahvaljujući njima moći ćete brzo i jednostavno isplanirati cijelo putovanje te lako pronaći sve gradske znamenitosti, parkove, restorane i ostale atrakcije.

Najbolje aplikacije za prijevoz

Google Maps – većina nas redovno koristi ovu aplikaciju koja nudi detaljne karte gradova i država širom svijeta. Možete se prebacivati između različitih prikaza karata. Osim toga, Google Maps nudi navigaciju i daje najbolje rute od jedne do druge lokacije bez obzira nato putujete li autom, vozite li bicikl ili idete pješice.

Citymapper – ako na vašem putovanju namjeravate koristiti javni prijevoz, onda će ova aplikacija biti savršena za vas. Ondje ćete pronaći sve najvažnije informacije o polaznim vremenima autobusa, vlakova, podzemnih željeznica i tramvaja dostupnima u gradu koji posjećujete. Pronašli ste jeftine aviokarte za Zagreb Amsterdam avion? Svakako instalirajte ovu aplikaciju osobito ako se odlučite za samostalno istraživanje grada.

Moovit – ovo je još jedna korisna mobilna aplikacija koja korisnicima pruža informacije o javnom prijevozu u stvarnom vremenu kao i usluge planiranja putovanja. Baš kao i kod Citymapper aplikacije, i Moovit aplikacija u obzir uzima sva sredstva javnog prijevoza te tako znatno olakšava kretanje po velikim gradovima.

Razgledajte i otkrijte najzanimljivije gradske atrakcije zahvaljujući ovim aplikacijama

Google Maps– osim usluge navigacije Google Maps omogućuje korisnicima otkrivanje i istraživanje gradskih atrakcija i znamenitosti, restorana i kafića, a upravo zahvaljujući tome moći ćete učinkovitije planirati vaše putovanje. Tako, primjerice, brzo i jednostavno možete provjeriti udaljenosti od najpoznatijih londonskih gradskih znamenitosti i isplanirati si cijeli dan onako kako želite. Aviokarte za let Zagreb London potražite na eSky.hr.

GetYourGuide–je izuzetno korisna mobilna aplikacija koja omogućuje putnicima rezerviranje izleta, raznih aktivnosti i atrakcija u gradovima širom svijeta. Možete pronaći i recenzije korisnika te ćete tako lakše donijeti odluku o tome koje znamenitosti obavezno posjetiti.

TripAdvisor– poput GetYourGuide aplikacije TripAdvisor vam također donosi opise atrakcija, recenzije i preporuke za razne usluge i znamenitosti vezane za destinaciju u koju putujete. Ondje možete pronaći i recenzije hotela i restorana, usporedbe avionskih letova, smještaj za odmor i druge informacije vezane za putovanja.

Culture Trip aplikacija nudi široku paletu sadržaja uključujući videozapise, fotografije i članke koji pokrivaju različite teme koje se odnose na putovanja, a tiču se umjetnosti, hrane, stila života i tako dalje. Culture Trip na jednom mjestu nudi turističke vodiče, najpopularnije gradske znamenitosti i druge odabrane sadržaje prilagođene određenim interesima i preferencijama.

Aplikacije za pronalaženje smještaja

Oduvijek ste imali problema s pronalaženjem smještaja na vašim putovanjima? Uz aplikacije koje donosimo u nastavku teksta sada će to biti stvar prošlosti.

Airbnb– je jedna od popularnijih aplikacija za pronalaženje smještaja. Osim samog pronalaženja ondje ujedno možete rezervirati datume i obaviti plaćanje.

Booking.com – slična aplikacija poput prethodne; služi za iznajmljivanje smještaja od hotela, hostela i hostela, pansiona pa sve do privatnog smještaja. Omogućena je brza i povoljna rezervacija te plaćanje.

Trivago – korisna aplikacija koja na jednom mjestu objedinjuje i uspoređuje ponude drugih platformi te na taj način vam omogućuje odabir najpovoljnije opcije. Poslužite se recenzijama i donesite najbolju odluku.

Foto: eSky.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.