Najveći festival tamburaške glazbe Zlatne žice Slavonije nudi mnogo više od pjesme i tambure

Zlatne žice Slavonije i ove će godine opravdati titulu najpoznatijeg i najvećeg festivala tamburaške glazbe. No manifestacija, kojoj je organizator Grad Požega, suorganizator TZ Grada Požege, a jedan od partnera TZ Požeško-slavonske županije, na kojoj će za samo nekoliko dana nastupiti brojna poznata imena tamburaške scene, već dugi niz godina nije samo festival pjesme i tambure, nego je mnogo više od toga.

Uz već provjerene izvođače kao što su: Zvonko Bogdan, koji će nastupiti prve večeri Festivala, preko Miroslava Škore i Bosutskih bećara, Festival će okupiti brojna poznata imena koja će u tri dana trajanja razgaliti srca i duše ljubitelja tamburice.

Zlatne žice Slavonije možda su najbolji promicatelj svega onoga što posjetiteljima nudi Zlatna Slavonija: od eno-gastronomskih užitaka, preko sadržaja za djecu i odrasle, do prekrasne prirode i bogate tradicije.

Raznovrsna gastronomska ponuda

Kada govorimo o gastro ponudi i dodatnim sadržajima ovogodišnjeg festivala, organizatori najavljuju kako će se gastro zona nalaziti na Trgu Sv. Trojstva, na zapadnoj strani trga. Nudit će se tradicionalne slavonske lepinje, kulen, jela s roštilja, palačinke, uz naravno ponudu pića.

Za sve ljubitelje ribljih specijaliteta recimo kako će se prvog dana Festivala u Gradskom parku kraj Orljave održati tradicionalna Fišijada u Požegi. Uz bogatu gastronomsku ponudu posjetitelji će uživati u glazbenom programu.

U šetališnoj zoni tijekom sva tri festivalska dana upriličit će se i bogati sajam na kojemu će svoje proizvode izložiti predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, udruge i obrti – poput nakita, proizvoda od slame i drveta, domaćih umaka, džemova i meda i brojnih drugih sadržaja.

Brojni sadržaji za djecu

Kao produžetak Trga sv. Terezije na kojemu će se odvijati dječji program, odnosno dječje natjecanje Zlatni mikrofon, ispred Osnovne škole Julije Kempfa bit će zabavni sadržaji za djecu uz napuhance i ulične zabavljače.

Besplatan jednodnevni posjet Požegi

Tome dodajmo kako će ove godine po prvi puta, u subotu 3. rujna, Turistička zajednica Grada Požege u suradnji s Turističkom agencijom Arriva, organizirati i besplatan jednodnevni posjet Požegi. Polasci su iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške, a svi zainteresirani još uvijek se mogu javiti.

Na kraju recimo i kako će uvod u ovogodišnje otvaranje festivala “Zlatne žice Slavonije Požega 2022.” biti defile konja i konjskih zaprega ulicama grada. Defile će se održati u petak 2. rujna s početkom u 15:30 sati.

Iz svega navedenog vidljivo je kako će se, svi oni koji se odluče za posjet Požegi ovog vikenda, dobro provesti, a ako se odluče zadržati u Požeško-slavonskoj županiji koji dan duže uvjereni smo, neće pogriješiti, jer Zlatna Slavonija nudi brojne sadržaje tijekom cijele godine.

Naslovna fotografija: Zlatne žice Slavonije

POSLJEDNJE OBJAVE

Error decoding the Instagram API json

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.