Nastavlja se promocija Hrvatske u francuskim medijima

Francusko-njemački TV kanal Arte TV, nastavio je s promocijom hrvatskih destinacija. Ovoga puta kanal specijaliziran za kulturni program, emitirao je polusatnu emisiju o bogatoj tradiciji vinogradarstva u Hrvatskoj, točnije Dalmaciji.  Emisija pod nazivom Des vignerons et des hommes (Vinogradi i ljudi), nastala u suradnji producentske kuće Grand Angle s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj, predstavila je dvadesetak najznačajnijih svjetskih vinorodnih destinacija, a uz Hrvatsku su predstavljene i države poput Argentine, Italije, Australije, Čilea, Portugala, Grčke i Japana.

Emisija “Vinogradi i ljudi” predstavlja bogatu povijest vinogradarstva Dalmacije, regije koja obiluje najstarijim vinogradima na Mediteranu. Preko vinograda Hvara, Brača, Korčule i Primoštena francuski gledatelji otkrivaju bogatu povijest dalmatinskog vinogradarstva od antičkog doba do danas, dok su kroz razgovore s poznatim hrvatskim vinarima predstavljena neka od najkvalitetnijih hrvatskih vina i dalmatinske autohtone sorte. Emisija stavlja naglasak i na novu generaciju hrvatskih vinara koja je unijela polet u tradiciju dalmatinske vitikulture, a gledateljima su predstavljeni jedinstveni terasasti vinogradi koje su dalmatinski vinogradari uredili još u 19. stoljeću.

Članak se nastavlja ispod oglasa

ARTE TV će, prema najavama, sredinom rujna u Hrvatskoj snimati nove emisije posvećene bogatom naslijeđu Nikole Tesle i Ivana Meštrovića, a priprema se i zaseban film o tradiciji proizvodnje maslinovog ulja.

Ciklus odličnih članaka i emisija o Hrvatskoj u francuskim medijima nastavljen je i objavljenom velikom reportažom o Splitu u jednom od najčitanijih francuskih dnevnih tiskovina 20 Minutes, čiju tiskanu verziju dnevno prati gotovo četiri milijuna ljudi. U reportaži je Split prozvan zvijezdom hrvatskog turizma, a istaknuti su i drugi gradovi u regiji poput Trogira, Klisa i Solina.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.