Nevjerojatni pejzaži mame na Pag bicikliste iz cijele Europe: 3. Granfondo Pag – Cycling on the Moon

spot_img

Ono što je MARATON za trkače, IRONMAN za triatlonce, to je GRANFONDO za bicikliste. Natjecatelji u vodećoj grupi bore se za pobjedu, oni u sredini da ostvare što bolje osobno vrijeme, a biciklisti na začelju prvenstveno sa izazovom završetka ovako zahtjevne utrke (ponekad i da izbjegnu “cut off time”). Prije nego utrkivanje s drugim biciklistima, Granfondo je borba sa samim sobom, a uspješno odvožena dužina staze (100-tinjak kilometara) najveća nagrada.

Otok Pag domaćin je ovog međunarodnog biciklističkog maratona, a organizatori ističu kako je mjesečev otok idealan zbog nevjerojatnih pejzaža. “Bicikliranje na Mjesecu” na hrvatskom otoku Pagu nudi sudionicima nesvakidašnje iskustvo bicikliranja mjesečevim krajolicima koji podsjećaju na francuski Mont Ventoux, navode.

Rezervirajte 15. listopada 2022. za treći Međunarodni biciklistički maraton “GRANFONDO PAG – Cycling on the Moon” u dužini 85 kilometara, te rekreativnu utrku “MINI GRANFONDO” u dužini 35 kilometara i provezite se nestvarnim, mjesečevim krajolikom otoka Paga.

Prošle godine ova biciklistička poslastica privukla je na Pag ljubitelje biciklizma iz cijele Europe. – S biciklističkim proizvodom Granfondo Pag iskoristili smo blagodati otočke klime te privukli trenutno jednu od najbrže rastućih turističkih tržišnih niša u Novalju. Sredinom listopada uživat ćemo u još jednoj postsezonskoj turističkoj priči koju ugrađujemo u lepezu turističke ponude Novalje i nastavljamo s razvojem outdoora na Pagu, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Novalje Marina Šćiran Rizner.

Upravo staza Life on Mars u Metajni premašuje sva očekivanja i bilježi posjećenost tijekom cijele godine, penjačka stijena Stogaj doživljava pravi penjački procvat, a trail i bike staze trasirane su na cijelom području Paga. Pag outdoor promovira se kroz posebnu web platformu na kojoj na jednom mjestu posjetitelji mogu doznati sve o outdoor programima Paga.

Atraktivna ruta mami bicikliste

Ovogodišnji sudionici odpedalirat će čak 85 kilometara dugu stazu koja prolazi jednim od najljepših pejzaža otoka Paga. Ova ruta izrazito je atraktivna zbog oprečnog krajolika, koji zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Biciklisti će uživati u ambijentu ogoljelog kamena opustošenog uslijed jakih udara bure na istočnoj strani otoka, diviti se zelenilu tisućljetnih maslina sjeverozapadne strane te uživati u morskom plavetnilu novaljske i staronovaljske uvale.

Osim spomenute glavne rute sudionicima je ponuđena i manja Granfondo Pag Mini utrka dugačka 35 kilometra. Iako nešto manje zahtjevna, Granfondo Pag Mini, ne zaostaje u interesu natjecatelja i atraktivnosti trase, a vodi iz Novalje do Metajne preko Žigljena natrag u Novalju.

Još jedan vikend na Pagu donosi vrhunski outdoor sadržaj, a sezona outdoora u novaljskom kraju i u jesenske mjesece privlači goste i mami na uživanje u bicikliranju, kajakarenju, hikingu, planinarenju pa i penjanju. Naime podsjećamo kako se na Pagu nalazi i jedna od najpopularnijih stijena u Hrvatskoj – Stogaj koji se ponosno izdiže surovim krajolikom i poziva na najljepšu trail stazu Life on Mars od koje je interes za Pag Outdoor i počeo. Sezona ovdje i dalje traje, a sunce i more mame na otok Pag, posebno ljubitelje outdoora i boravka na svježem zraku.

Fotografije: Denis Peroš, Izvor: TZ Grada Novalje.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.