Prijedlog za vikend: Life on Mars najljepša trail staza u Hrvatskoj

- Oglas -

Netaknuta i surova prirodna ljepota, prekrasne plaže i uvale Metajne idealno su mjesto za aktivni odmor i punjenje baterija. Vikend je na vidiku i predlažemo da odete provjeriti ima li života na Marsu i to na Pag. Life on Mars je jedna od najljepših trail staza u Hrvatskoj koja pruža nevjerojatan pogled kakav ćete pronaći rijetko gdje na svijetu. Umjesto opisa uistinu nesvakidašnjeg krajolika i pogleda na modroplavo more predlažemo da se uvjerite u fotogaleriji:

Sada razumijete zašto je najbolja riječ koja opisuje ovu stazu: Woooow!

Egzotično iskustvo na kamenitom paškom krajobrazu, plaže koje oduzimaju dah, moćna penjačka stijena Stogaj i trail staza dugačka 14 kilometara doživljaj je koji se ne zaboravlja. Naime Life on Mars trail staza nadograđena je prvom morskom Via Ferratom u Hrvatskoj u duljini od 100 metara. Via Ferrata namijenjena je nešto zahtjevnijim aktivnim sportašima te je potrebno korištenje adekvatne opreme poput rukavica, penjačkog pojasa, seta za osiguranje – apsorber i penjačka kaciga, a predstavlja premosnicu preko morskog dijela koji spaja uvalu Slana i rt Sušac. Trajanje spomenutog prolaza je između 10 i 15 minuta, visina mu je između 1 i 2 metra iznad mora. Po težini nije zahtjevna. Pristup morskoj Via Ferrati je od uvale Slana, označenim planinarskim putem 2 kilometra od plaže Ručica u Metajni. Ferrata povezuje kružnu planinarsku stazu Life on Mars, a koja se do sada morala savladavati kroz samo more u dužini od 100 metara.

Vikend uz sunce i miris mora idealna kombinacija

Na stazi vam je zajamčena socijalna distanca, netaknuta priroda i doživljaj koji nikada nećete zaboraviti. Idealno za vikend uhvatiti malo sunca i mirisa mora. Ova staza privlači sve ne samo avanturiste i one željne adrenalina jer staza je, ovisno o ruti koju odaberete, dostupna uistinu svima željnim istraživanja. Upravo nadaleko poznate plaže Ručica, Beriknica, Slana i Seline svojom gotovo svemirskom ljepotom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a označene staze i koordinate pronađite ovdje.

Zašto je Pag povezan s Marsom doznat ćete kada iskusite ovaj krajolik i njegovu nepreglednu ljepotu vrijednu divljenja. Tražite osamu i odmor bez gužve? Odite na Mars. Onaj na Pagu. I da na njemu ima života. Svakog dana i u sva godišnja doba.

Foto: Gordan Požek / izvor: TZ Novalja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.