Od sljedeće zime novo sanjkalište u Park šumi Jankovac na Papuku

Na početku ožujka snijeg je zabijelio Jankovac, a snježni prekrivač čest je bio u Parku prirode Papuk i proteklih nekoliko mjeseci. Park šuma Jankovac bio je omiljeno mjesto brojnim posjetiteljima kojih je u siječnju ove godine bilo 400% više nego u istom mjesecu prošle godine.

Kako bi se odužili velikom broju posjetitelja u Parku prirode Papuk pokrenuli su inicijativu za uređenje sanjkališta u Park šumi Jankovac. Ideju su podržali Virovitičko-podravska županija i Općina Čačinci, a zeleno svjetlo stiglo je i iz Hrvatskih šuma koje će ideju provesti u djelo. Naime, nedaleko od Jankovca nalazi se zapuštena skijaška staza koja više od 30 godina nije u funkciji.

Plan je njenim djelomičnim uređenjem postojeću stazu urediti odnosno prenamijeniti u sanjkalište. Lokaciju budućeg sanjkališta nedaleko Jankovca obišli su Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk, Igor Fazekaš, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije i ujedno član Uprave Hrvatskih šuma i Tomo Baturina, voditelj Uprave šuma Podružnice Slatina.

– Smatramo kako je vrlo bitno za razvoj ponude Park šume Jankovac kao najznačajnijeg lokaliteta Parka prirode Papuk ponuditi dodatni turistički sadržaj u zimskom razdoblju. Stavljanje takvog sadržaja u funkciju uvelike bi pridonijelo povećanju turističke ponude Parka prirode Papuk za lokalno stanovništvo i posjetitelje te ujedno ojačalo razvoj lokalnog gospodarstva i ruralnog turizma, izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Tako će brojni mališani koji su protekle zime na Jankovcu doživjeli prvo sanjkanje, već iduće zime na novoj stazi moći utvrditi gradivo. Sanjkalište koje će biti u neposrednoj blizini Planinarskog doma najljepša je pozivnica za zimovanje na Papuku.

Fotografije: Park prirode Papuk

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.