“Oni za kojima uzdišu djevojke” – Colonia Aurelia Cibalae današnji Vinkovci pozivaju na XI. Rimske dane

Vinkovci koji bilježe dugu i bogatu povijest uskoro će se vratiti u stara vremena i oživjeti dane Rimljana. Najstarije naselje u Europi na tri dana će postati glavno mjesto okupljanja svih zaljubljenika rimskih careva, vojnika, gladijatora i ostalih predstavnika prošlog vremena.

rimski dani
Rimski dani, autor: Predrag Savić

Nekadašnji Colonia Aurelia Cibalae pozivaju vas da od 14. do 16. mjeseca Juniusa posjetite manifestaciju Rimski dani koja veliča najslavniji period najstarijeg naselja u Europi u kojem su rođena dva rimska cara. Ulicama Colonia Aurelia Cibalae proći će povorka legionara, gladijatora, glumaca, plesača, hodača na štulama, konjanika te brojnih drugih sudionika.

///Grad bogate tradicije, značajnih manifestacija i domaćeg piva – sve su to Vinkovci

XI. Rimski dani u Vinkovcima – Roman days održat će se pod temom “Oni za kojima uzdišu djevojke”. Najveća proljetna manifestacija Vinkovaca, u svom je jedanaestom izdanju tematski posvećena sportašima čije su vještine u antičko doba, baš kao i danas, izazivale divljenje navijača i uzdahe ljepšeg spola.

rimski dani u vinkovcima
Izvor: Turistička zajednica grada Vinkovaca

Ove godine očekuje vas bogat program prilagođen za sve uzraste. Bit će tu mnogo zabave, plesa, kreativnih trenutaka, vatrenih iznenađenja, domaćih proizvoda te ukusne hrane i osvježavajućeg pića. Od 14. do 16. lipnja očekuju vas dva večernja zabavna programa. Tako će se u petak, 14. lipnja održati glavni večernji program pod sloganom “Oni za kojima uzdišu djevojke”. Uključen je veliki broj glumaca, vatraša, gladijatora, rimskih vojnika, plesača i novih iznenađenja.

U parku Lenije će odzvanjati zvuci gladijatorskih borbi, žamor posjetitelja bogatog rimskog sajma i širit će se mirisi rimske kuhinje. Uz to očekuju vas i veliki broj radionica, a 15. lipnja i glasno navijanje za nogometnu reprezentaciju Hrvatske budući da je organizirano gledanje utakmice Hrvatska-Španjolska na velikom video zidu. Što vas još sve očekuje možete pogledati u programu.

program
Izvor: Turistička zajednica grada Vinkovaca

Rimska noć vina

Ne propustite i ovogodišnju Rimsku noć vina koja će se održati 13. lipnja na Šokačkom stanu, a u sklopu održavanja manifestacije Rimski dani u Vinkovcima. Osim ponude vina lokalnih proizvođača u ponudi će biti degustacijski menu gdje će kuhari za posjetitelje toga dana od 19 sati pripremiti ukusne recepte po rimskoj recepturi. Početkom Rimske noći vina lagano počinje uvertira za ovogodišnje Rimske dane!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.