Opatija dočekuje Uskrs u blagdanskoj atmosferi

Opatija će za Uskrs ponuditi oazu mira i opuštanja u sigurnoj luci koja već gotovo dva stoljeća privlači posjetitelje u potrazi za oporavkom tijela i duha. Turistička zajednica grada Opatije prigodno je uredila grad koji će posjetitelje dočekati u blagdanskoj atmosferi, uz originalno kreirane prirodne dekoracije zečića, pisanica i drugih simbola Uskrsa.

Uživanje u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima, druženje s voljenim osobama u šetnjama uz more ili u prirodi, opuštanje u vrhunskim spa & wellness centrima… Tek je to dio čarobnog odmora za Uskrs u Opatiji, koja će uskrsne blagdane dočekati u posebnoj atmosferi.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Buđenje proljeća, koje donosi duge i tople dane, ali i tradicionalne poruke Uskrsa kao blagdana mira i blagosti, naglašeni su lijepim, prirodnim i originalnim dekoracijama postavljenima diljem Opatije. Šetnje parkovima, ulicama i šetnicama grada postaju posebno iskustvo u društvu brojnih zečića, uskršnjih pisanica i maslinovih grančica.

Park sv. Jakova krase originalne uskrsne pisanice, kao i trg na Voloskom, a blagdanski ugođaj naglašavaju i uskršnje čestitke ispisane na više jezika i postavljene u parkovima i uz šetalište Lungomare. U Parku Angiolina opatijske dame dobile su novo ruho, haljine od maslinovih grančica.

Centralna atrakcija bit će dosad najveća uskrsna pisanica izrađena od maslinovih grančica i prirodnih materijala, postavljena ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Djevojka s galebom dobila je novu “scenografiju” pa će tako poznati simbol Opatije i motiv brojnih razglednica uz kulisu ukrašenu maslinovim grančicama i cvijećem ostati omiljeno mjesto za fotografiranje.

– Zahvaljujući trudu i idejama uspjeli smo pripremiti poseban ugođaj za sve naše posjetitelje, ali isto tako želimo poslati i poruku mira svim našim gostima koji tradicionalno Uskrs provode u Opatiju, a ove godine, nažalost, nisu u mogućnosti doći, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić, dodavši kako će tijekom uskrsnih blagdana biti otvoreno 20 hotela, koji posluju u skladu s epidemiološkim mjerama, i gotovo svi nose službenu oznaku Safe Stay in Croatia koja potvrđuje kako je Opatija sigurna destinacija u kojoj je zdravlje gostiju i djelatnika na prvom mjestu.

Na kraju recimo kako će se svi posjetitelji moći uključiti i u aktivnu šetnju uz opatijsko obalno i šumsko šetalište, koja će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama održati u subotu, 3. travnja u 10 sati. Ta je aktivnost dio programa Turističke zajednice grada Opatija “Opatija – oaza zdravlja i wellnessa”, u sklopu kojeg se aktivne šetnje održavaju svake subote do kraja svibnja.

Naslovna fotografija: Nereo Crnić

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.