Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa

Opatija je već više od 100 godina poznata kao destinacija zdravstvenog turizma. Blagotvorna klima, prekrasna priroda i brojne mogućnosti za rekreaciju i sport povezani su sa suvremenim zdravstvenim ustanovama te spa i wellness centrima. Cjelokupna ponuda, ali i ostale prednosti Opatije kao zdravstvene destinacije predstavljene su u programu Oaza zdravlja i wellnessa.

Za sve posjetitelje posebno su osmišljeni tretmani, a uz aktivne šetnje, tu su još i online vježbe s kineziologom Marijom Mlinarićem. Zdravstveni turizam posebno je dobio na značenju nakon prošlogodišnje pandemije koja je pogodila cijeli svijet. Brojne turističke destinacije osluškuju zahtjeve posjetitelja i obogaćuju svoju ponudu kako bi se posjetitelji osjećali sigurnije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Opatija je i prije “novo normalnog” vremena davala prednost upravo takvoj ponudi. Naime, poznata kvarnerska destinacija zdravlja prvo je klimatsko lječilište na Jadranu. Taj je službeni status dobila 4. ožujka 1889. godine, zbog čega svakog proljeća Turistička zajednica grada Opatije organizira program Oaza zdravlja i wellnessa.

Blagotvorni učinci opatijskog zraka bogatog jodom i morskom soli, ali i jedinstvene mikroklime uvjetovane pozicijom grada između planinskih vrhova i morskih valova, recept su za zdravlje koji liječnici preporučuju još od kraja 19. stoljeća. A taj tradicionalni recept aktualiziran je programom aktivnosti što poziva na proljetno buđenje organizma.

Svoj fokus manifestacija, osim na zdravlje, stavlja na kretanje, sport i rekreaciju. Naime, Opatija pruža brojne mogućnosti za aktivan odmor i aktivan život. Idealan spoj zelenih obronaka Učke te plavih dubina i valova Jadranskog mora omogućuje aktivnosti poput planinarenja, biciklizma, traila i slobodnog penjanja, ali i windsurfing, kayaking i druge morske sportove.

Oaza zdravlja i wellnessa uz tretmane, vođene šetnje i edukaciju o zdravom životu

Sve ove opatijske prednosti predstavit će zanimljiv program koji će trajati od ožujka do svibnja. Turistička zajednica svim zainteresiranima poklonit će besplatne vođene šetnje svake subote sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline. U suradnji s Klubom sportske rekreacije Gorovo, ove aktivne šetnje povezat će aktivni odmor i rekreaciju s upoznavanjem Opatije iz nove perspektive. Osigurani su i štapovi za nordijsko hodanje za 30 sudionika. Nešto aktivniji “đir” Opatijom omogućit će noćna trail utrka “Rika” prekrasnom šumskom šetnicom Carmen Sylva koja će se održati 10. travnja.

U ožujku će se održati i online projekt poznatog kondicijskog trenera Marija Mlinarića “Opatija – Lifestyle challenge”. Tijekom deset dana trajanja, Mlinarić će javnosti ponuditi besplatan program edukacije o zdravom i aktivnom načinu života. S ciljem poticanja pratitelja na zdraviji i aktivniji način života predstavit će video-priloge vježbi istezanja, zagrijavanja te rekreacije u prirodi, snimane na različitim atraktivnim lokacijama u Opatiji.

Tradicionalno, u manifestaciju će se uključiti i opatijski wellness i spa centri koji su pripremili prigodne tretmane i usluge.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.