Orient Express Silenseas: Legendarni vlak kreće na more

Utemeljitelj vlakova Orient Express Georges Nagelmackers ukrcao se 1867. na  jedan od transatlantskih brodova koji su povezivali Europu s Amerikom i krenuo na put otkrića u SAD. Fasciniran veličinom tih ogromnih brodova, istraživao je luksuzne putničke apartmane i njihov bogat i raskošan dekor, te iskusio društvenu scenu u restoranima i jedinstvenom ambijentu salona, ​​knjižnica i mjesta za zabavu. To iskustvo putovanja morem kasnije će ga nadahnuti na pokretanje danas legendarnog vlaka Orient Express 1883. godine.

140 godina nakon što su počeli voziti njegovi prvi luksuzni vlakovi, legendarni Orient Express nastavlja s predstavljanjem najvećeg jedrenjaka na svijetu – Orient Express Silenseas.

Ovo plovilo revolucionarno u povijesti pomorstva ambiciozan je pothvat koji pomiče granice mogućeg. Rezultat je jedinstvenog francuskog partnerstva između svjetskog lidera u ugostiteljstvu Accora i Chantiers de l’Atlantique, vodeće svjetske tvrke za brodogradnju, a planirano je da ova izvanredna jedrilica budućnosti sa spektakularnim interijerom isplovi 2026. godine.

Orient Express Silenseas će iskustvo i izvrsnost u luksuznim putovanjima prenijeti na najljepša svjetska mora. Ova iznimna jedrilica, s korijenima u povijesti Orient Expressa, ponudit će neusporedive usluge i profinjene dizajnerske prostore koji podsjećaju na zlatno doba mitskih krstarenja. No u srži ovog ultramodernog broda je inovacija, i on će revolucionirati pomorski svijet novom tehnologijom koja se suočava s današnjim izazovima održivosti. Taj je brod dizajniran da snove pretoči u stvarnost.

Silenseas će postati referentni brod u smislu ekološki prihvatljivog rada i dizajna. Nadahnut zlatnim dobom Francuske rivijere, Orient Express Silenseas odisat će slavnim dobom kada su pisci, umjetnici, slikari, princeze i filmske zvijezde provodili vrijeme između Monte Carla, plaža Saint-Tropeza, Cap d’Antibesa i Cannesa, otkrivajući profinjenost obojenu izuzetnom bezbrižnošću i radošću života koje su pozivale na ekstremne eskapade.

Orient Express Silenseas je 220 metara dugačko oceansko čudo, a sadržavat će 54 apartmana prosječne veličine 70 četvornih metara, uključujući i monumentalni predsjednički apartman površine 1415 četvornih metara s 530 četvornih metara privatne terase, te dva bazena, dva restorana i speakeasy bar. Ovaj jedinstveni brod za krstarenje slavit će umjetnost putovanja à la Orient Express: samu suštinu luksuza, apsolutne udobnosti i ostvarenih snova.

Kao posveta umjetnicima i kulturi, Orient Express Silenseas pozivat će svoje goste da dožive nevjerojatne predstave u njegovom Amphitheatre-Cabaretu, dok će privatni studio za snimanje dati glas najljepšim melodijama. Ovo jedinstveno iskustvo putovanja vođeno vjetrovima, u ponudi će imati i spa tretmane i meditaciju, ali i pristajanja koja će pozivati na istraživanje kako bi se otkrila kulturna blaga koja će gostima omogućiti da se potpuno isključe iz stvarnosti i zaustave vrijeme.

Još od 1883.godine, Orient Express sublimira umjetnost putovanja svojim luksuznim vlakovima, jedinstvenim iskustvima i zbirkama rijetkih predmeta. Uskoro će vrata otvoriti njegovi prvi hoteli diljem svijeta – Orient Express La Minerva u Rimu i Orient Express Palazzo Donà Giovannelli u Veneciji 2024. Najavljen je još jedan projekt u Rijadu, prvom gradu na Bliskom istoku koji je najavio otvaranje hotela Orient Express. Iskustvo luksuznog putovanja nastavit će se lansiranjem koncepta Orient Expressa La Dolce Vita i povratkom legendarnog Orient Expressa na željeznicu.

Izvor, foto: Accor Press

Naslovna fotografija: Dominik Scythe on Unsplash

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.