Ostvareni san: Priča o dječaku Leu i Luki Modriću

U turizmu sam počela raditi još kao studentica. Već dva desetljeća doživljavam različite priče kroz susrete s gostima iz cijeloga svijeta. Često mi bude žao da neke ne zapišem. Jednoj takvoj neobičnoj priči odlučila sam ostaviti trag.

modrić dres
Foto: Jim Eaton, privatni album – uz dozvolu obitelji

U svibnju ove godine Zadar su posjetili bračni par Freddy i Jenna Greenberg iz Floride. Budući da radim kao turistički vodič, za vrijeme razgleda grada Zadra, Jenna je izvadila iz torbe dječji crtež. Naslikao ga je njezin devetogodišnji unuk Leo. Crtež je bio upečatljiv i prepoznatljiv. Dječjom rukom nacrtan hrvatski dres s brojem 10, našega slavnog nogometaša Luke Modrića.

Zamolili su me da im pokažem gdje mogu kupiti željeni dres. Radost im je bila još veća kad  sam rekla da je Luka rođen u Zadru te su tako i dres kupili upravo u rodnom gradu našega slavnog nogometaša.

Međutim, tu priča ne završava

U kolovozu sam dobila e-mail od Jenne i Freddya. Opisuju mi pravo uzbuđenje i sreću koja je vladala kod dječaka Lea kad je dobio željeni dres.

modrić dres
Foto: Jim Eaton, privatni album – uz dozvolu obitelji

U međuvremenu je Leo u pratnji oca Jima otišao na nogometnu utakmicu Real Madrid i Barcelona,   na STT stadionu u Arlingtonu (Texas). Leo je na sebi s ponosom nosio dres Luke Modrića s brojem 10.

Nakon završetka utakmice Leo je stajao u Lukinom dresu i gledao prema stadionu. U tom je trenutku Luka Modrić ugledao Lea, zaustavlja vozača u električnom vozilu, kojim se vozio iz svlačionice momčadi te odluči ostatak puta ići pješice. Prilazi dječaku Leu, s njim priča, slika se i potpisuje mu dres.

modrić potpisuje dres
Foto: Jim Eaton, privatni album – uz dozvolu obitelji

Leov dugo sanjani san se ostvaruje i više od toga

Dok je sanjao dodir dresa, san mu je donio dodir ruke i tople riječi voljenog igrača. Mogu samo zamisliti kakvi su osjećaji preplavili dušu dječaka.

Ne bi me čudilo da jednoga dana susretnemo Lea u Zadru, jer kad se u dječje srce uvuku ljubav i poštovanje, to nikad ne prolazi, a naš Luka, poslanik Hrvatske, još jednom dokazuje da je veličina čovjeka u skromnosti, ljubavi i prekrasnom karakteru.

luka i leo
Foto: Jim Eaton, privatni album – uz dozvolu obitelji

U svijetu turizma, svatko od nas ima posebnu ulogu u promociji Hrvatske, a posebno turistički vodiči koji svakodnevno upoznaju goste iz cijeloga svijeta s ljepotama naše zemlje. No, isto tako, svaka osoba, bez obzira na svoje zanimanje – bilo da je ugostitelj, liječnik, automehaničar ili bilo koja druga struka, može biti veleposlanik/ica svoje zemlje. Naša svakodnevna interakcija s ljudima, naša srdačnost i profesionalnost, doprinose stvaranju pozitivnog dojma o Hrvatskoj i potiču druge da nas posjete i bolje upoznaju.

Fotografije: Jim Eaton, privatni album – uz dozvolu obitelji

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.