Otkrijte Krkin adventski kalendar i osvojite brojne nagrade

spot_img

Krkin adventski kalendar možete pronaći u izlogu suvenirnice Nacionalnog parka “Krka” u Šibeniku, na Maloj loži, u nekadašnjoj palači Draganić, u kojoj se smjestila Uprava Parka.

Kalendar je ove godine izrazito šibenski. Naime, izlog će biti ukrašen s dvadeset i četiri kukičana padobrana. Njih su ručno izradile djelatnice Parka kao posvetu velikom Faustu Vrančiću. Padobrani će nositi zastavu država iz kojih dolaze posjetitelji Nacionalnog parka “Krka”, svaki po jednu, kao zahvalu na kraju još jedne uspješne godine.

Fotografije padobrana sa zastavom svakog će se dana, počevši od 1. prosinca, objavljivati i na društvenim mrežama NP “Krka”. Pratitelji će imati zadatak otkriti o kojoj je državi riječ i na njezinom službenom jeziku napisati “Hvala”. Na taj način Nacionalni park “Krka” želi dodatno zahvaliti na velikoj posjećenosti, a najbrži točan odgovor očekuje i nagrada.

Slavljenje adventa počelo je još u 4. stoljeću. Prva nedjelja došašća je ona najbliža svetkovini sv. Andrije. Povijest adventskih kalendara počinje 1851. kada je ručno izrađen prvi adventski kalendar.

U Nacionalnom parku “Krka” njeguje se baština ovoga kraja, pa tako i, danas pomalo zaboravljena, izrada predmeta vlastitim rukama. Iščekivanje Božića idealno je vrijeme da se podsjetimo na umijeće stvaranja i neke od zaboravljenih starih tehnika, poput kukičanja.

Kroz brojne aktivnosti i radionice u Nacionalnom parku “Krka” žele ukazati na to da svojim ponašanjem možemo utjecati na svijet oko sebe, štititi prirodu i smanjivati konzumerizam. Zaposlenici Parka ulažu veliki osobni trud u dodatnu edukaciju i usavršavanje u vještinama kao što je, primjerice, izrada božićnih ukrasa, u čemu uživamo u prosincu.

Foto: Nacionalni park “Krka”

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.