Otkrijte skrivene ljepote Bjelovarsko-bilogorske županije

Kao što je u tijelu skriveno srce koje mu daje bilo, tako je u središnjoj Hrvatskoj skrivena Bjelovarsko-bilogorska županija.

U njezinu zelenom srcu kucaju tri planine: Moslavačka gora, Papuk i Bilogora, u čijem se korijenu i nalazi riječ bilo kao tihi i trajni otkucaj života. Onog života koji u ovim krajevima postoji od najranijih vremena, pa se tek po arheološkim ostacima može ispričati priča o ljudima i događajima koji su obilježili njezinu prošlost i stvorili temelje sadašnjosti.

///Bjelovarsko-bilogorska županija puna prikrivenih draži

Iz koje god strane vas put nanese u ovu županiju, dočekat će vas njezini otvoreni  i gostoljubivi Bilogorci, Moslavci i očuvana priroda. Ovdje se nalazi pet gradova: Bjelovar, Daruvar, Čazma, Garešnica, Grubišno Polje te osamnaest općina koje vas sve zajedno, a opet svaka posebno, pozivaju na istraživanje i otkrivanje ovog dijela Hrvatske.

Krenete li u istraživanje gradova, Bjelovar će vas vjerojatno oduševiti pravilnim rasporedom ulica, Daruvar toplim kupeljima još iz rimskih vremena, Garešnica lovištima koja je okružuju, Čazma bogatom prošlošću te Grubišno Polje mirom koji pruža život u malom gradu.

A između gradova, nalaze se općinska središta i sela smještena na brežuljcima na kojima se stremeći prema nebeskom plavetnilu ističu crkveni tornjevi, obasjani suncem.

Ovdje će vas dočekati stoljetne šume, prostrana i plodonosna polja, rascvjetane livade među kojima teku potoci, rječice i nizinske rijeke. Tu se nalaze ribom bogati ribnjaci i jezera te lovišta u kojima stanuje najraznolikija sitna i krupna divljač.

Krenete li u istraživanje pješice, biciklom, možda na konju ili automobilom, svaki odabir je dobar jer vam brojna izletišta, vinske ceste i mala obiteljska gospodarstva nude mogućnost odmora i uživanja u prirodi koja vas okružuje.

Dolaskom u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, vidjet ćete jednu od najzelenijih hrvatskih županija i otkriti  čarobne vidike koji pokazuju njezine ljepote, otvorenost i blizinu. 

Dobro došli!!

Više informacija potražite na službenoj stranici Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Naslovna fotografija: Vila Arcadia, Julijev park Daruvar/ foto: P. Uskoković

POSLJEDNJE OBJAVE

Error decoding the Instagram API json

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.