Otvorena izložba “Otok Krk iz zraka”

Već dvanaestu godinu atraktivna izložba projekta “Prijatelji mora” obilazi trgove i rive Istre i sjevernoga Jadrana. Tijekom ljeta 2022. godine izložba je tematski posvećena našem zlatnom otoku – otoku Krku, pod nazivom “Otok Krk iz zraka”.

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko – turističku kampanju “Prijatelji mora”. Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, tijekom ljetnih mjeseci hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora.

Ovogodišnja izložba na trideset velikih formata, koja je proteklog vikenda otvorena u gradu Krku, predstavlja niz fotografskih zapisa nastalih fotografiranjem iz zraka, dronom ili iz zrakoplova. Tematski se odnosi na sva najveća naseljena mjesta na otoku Krku, kao i prirodne ljepote koje ih okružuju. Cilj izložbe je javnosti prikazati arhitekturu otoka Krka iz perspektive letača koji nas često znatiželjno gledaju sa svojih visina, te omogućiti da si na ovaj način – barem na trenutak – i mi kao posjetitelji dočaramo jedinstveni vizualni doživljaj leta.

Uz prikaz svake destinacije na izložbenom panou posjetitelji se putem QR coda mogu povezati s matičnom turističkom zajednicom kojoj fotografija pripada te samo razgledavanje učiniti zanimljivijim i multimedijalnim.

Izložba Otok Krk iz zraka, iz ciklusa Prijatelji mora, odličan je način da posjetitelji upoznaju grad i otok Krk na novi način te da ih upoznamo s nekim novim perspektivama. S obzirom na to da se radi o izložbi na otvorenom, omogućuje nam da što većem broju ljudi približimo pojam kulturnog turizma koji teži razumijevanju i upoznavanju povijesti, umjetnosti i načinu života destinacije, rekla je Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka

Radove je selektirao stručni tim festivala “Rovinj Photodays”, a izloženi su radovi Petra Trinajstića, Sanjina Ilića, Luke Tabaka i Marka Paradžika.
 
Izložba u gradu Krku gostuje do 17. lipnja, a u suradnji s Turističkom zajednicom otoka Krka te svim turističkim zajednicama na otoku Krku, izložbu će nakon grada Krka ugostiti Baška, Njivice, Šilo, Malinska i Punat. Raspored izložbi u navedenim mjestima možete pogledati OVDJE.

Foto: Turistička zajednica Grada Krka, autor: Luka Tabako

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.