Ove godine čak dva Vukovar film festivala – 14. online izdanje i 15. VFF uživo

spot_img

U poslasticama vrhunskih filmskih ostvarenja ljubitelji sedme umjetnosti ove će godine moći uživati u čak dva Vukovar film festivala. 14. Vukovar film festival koji je zbog pandemije koronavirusa prošle godine bio otkazan ove se godine održava online od 16.-22. kolovoza 2021. pod nazivom Jedan svijet – One world.

Sve informacije o programu i filmovima dostupne su na LINKU. Ovogodišnje 15. izdanje VFF-a pratit ćemo uživo od 25. do 29. kolovoza 2021., a planira se održati na slijedećim lokacijama: terasa Agencije za vodne putove, perivoj dvorca Eltz, na Vukovarskoj adi, u Cinestaru Vukovar te u Hrvatskom domu Vukovar. U pet dana trajanja festivala prikazat će se mnoštvo atraktivnih i kvalitetnih filmova, nagrađivanih na svjetskim festivalima, prava poslastica za publiku gladnu istinskih djela sedme umjetnosti. Tradicionalno, nagrada Zlatni šlep dodjeljuje se u tri različite kategorije: za najbolji dugometražni igrani film, najbolji dokumentarni film i najbolji kratki igrani film, a o čijoj podjeli odlučuju dva tročlana žirija. Festival će i ove godine pratiti dunavska scenaristička radionica.

Festival podunavskih zemalja – Vukovar Film Festival održava se od 2007. godine i po mnogočemu je jedinstven festival. Jedini je filmski festival koji se doslovno održava na Dunavu i time nudi jedinstven doživljaj. Osmišljen je da promovira i širi kreativni uzlet filmaša iz podunavskih zemalja. Tematsko opredjeljenje festivala na filmove iz podunavskih zemalja logično je povezano s Vukovarom kao centrom
hrvatskog dijela Podunavlja. Budući da je VFF jedini filmski festival ove regije, na međunarodnom planu želi povezati filmaše podunavskih zemalja, čije su kinematografije danas među najvitalnijima na svijetu.
Vukovar film festival će biti organiziran u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH.

Naslovna fotografija: Arhiva TZ Grada Vukovara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.