Ovog vikenda u centru Splita će biti kao da je Sveti Duje

Od sinjskih uštipaka i pršuta, preko trogirskih rafijola i korčulanskog kozjeg sira, do tradicionalnih splitskih kolača, najboljih dalmatinskih vina i maslinovog ulja, Splićani će ovog i sljedećeg vikenda, na Peškariji i Voćnom trgu, uživati u najukusnijim dalmatinskim delicijama.

mjesec gastronomije u splitu

U sklopu Mjeseca gastronomije, koji organizira Turistička zajednica grada Splita, brojne dalmatinske Turističke zajednice prezentirati će vrhunsko iće i piće svoga kraja, uz nastupe vrsnih glazbenika i umjetnika.

– Veliko mi je zadovoljstvo pozvati sve Splićanke i Splićane, kao i naše goste, na Štorije o’ spize i vina ovog petka i subote na Peškariji, kao i na Štorije o’ slatkega koje će se održati ove subote i nedjelje na Voćnom trgu. Želimo okupiti i počastiti naše ljude te im se na taj način zahvaliti na još jednoj iznimno uspješnoj turističkoj sezoni, koja, bez njih, ne bi bila moguća, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Zabavni dio programa će, kao i onaj gastronomski, biti posvećen dalmatinskoj baštini pa će posjetitelji uživati u klapskoj pjesmi, sinjskoj reri, virtuoznim gitarskim izvedbama te nastupu svjetski poznatih Sinjskih mažoretkinja.

Štorije o’ slatkega

štorije o slatkega

– Posebno nas veseli što su od ove godine i Štorije o’ slatkega dio našeg Mjeseca gastronomije, jer će svi, koji dođu na Voćni trg, moći probati tradicionalne slastice koje su obilježile djetinjstvo generacija Splićana što će posebno, sigurna sam, razveseliti naše najmlađe, poručila je Vukšić, dodavši kako je namjera sačuvati tradiciju i mediteranski način života:

– Voćni trg i Peškarija oduvijek su bili mjesto okupljanja i važno nam je nastaviti tu tradiciju, zbog nas, ali i zbog naših gostiju, koji neće doživjeti pravu dušu ovoga grada, ako ne kušaju našu spizu, čuju našu pismu i dožive nadaleko poznati splitski šušur.

///Gastro čarolija u srcu grada: Mjesec gastronomije Splićanima donosi ukusna iznenađenja

Štorije o’ vina

Dodajmo kako će, u sklopu Mjeseca gastronomije, u splitskom hotelu Briig, enolog međunarodnog ugleda, Saša Špiranec, održati Vinske edukacije, kroz koje će predstaviti važne tipove pjenušaca i voditi ih kroz kušanje ključnih dalmatinskih sorti vina.

mjesec gastronomije u splitu

Svi putevi, dakle, sljedećih dana vode u centar grada, gdje se, sudeći po velikom interesu najavljenih posjetitelja, sprema fešta za pamćenje i pravi festival okusa.

Štorije o’ spize se na Peškariji, ovog petka i subote, održavaju od 18 do 21 sat, a Štorije o’ slatkega, ove subote i nedjelje, na Voćnom trgu, od 9 do 12 sati.

Sve detalje bogatog programa Mjeseca gastronomije možete pronaći ovdje.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Splita

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.