Ovoga se vikenda okušajte na MTB biciklijadi Parenzana

Parenzana, nekada popularna uskotračna pruga koja je vijugavo preko niza kolodvora povezivala Trst i Poreč, služila je prvenstveno za prijevoz vina. Bila je u funkciji od 1902. do 1935. godine i prolazila je kroz tri države – Italiju, Sloveniju i Hrvatsku. Koridor pruge je sačuvan, kao i velik broj pratećih željezničkih objekata, mostova, vijadukta i tunela. Dio trase stare pruge, preuređen je u atraktivnu biciklističku i pješačku stazu koja svojom ljepotom ostavlja bez daha.

Ova najpoznatija istarska staza poziva vas na vožnju njezinom veličanstvenom trasom: budite dio manifestacije koja spaja prirodne ljepote i rekreaciju na proljetnom suncu.

Pozivaju se svi biciklisti na MTB biciklijadu Parenzana – rekreativno druženje koje će se održati u subotu 30.4.2022., na dan grada Poreča koja kreće od Jame Baredine pokraj porečke Nove Vasi u 10:00 sati.

Ruta je duga oko 30 km, s oko 300 metara visinske razlike, vozit će se makadamskim i poljskim putevima i trasom fascinantne Parenzane. Za ovu je vožnju obavezan MTB, a organizatori preporučuju nošenje kacige, kao i rezervne zračnice. Nakon vožnje za sve sudionike će biti organiziran ručak. Kotizacije za vožnju nema, a Za sve dodatne informacije upite slati na funinistria@gmail.com

Opremite se i ponesite vedro raspoloženje, pozovite svoje najdraže i pridružite se cjelodnevnoj pustolovini u huktanju prugom stoljetne Parenzane!

Krenite sa svojom obitelji i prijateljima putem zdravlja i prijateljstva, krenite Parenzanom na pustolovno i rekreativno druženje.

Naslovna fotografija: TZG Poreča

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.